Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kiforrott bölcsesség

Nem vagyok egy ijedős típus, át is éltem már pár magyar gazdasági bejelentést, tervet, és "csodát", mégis meg tudok még lepődni.

Hétfőn bejelentette Orbán az Országvédelmi Akciótervet.

Bár a fotósok már csak az emeleti páholyból dolgozhatnak, Kövér Laci kifelejtette a szabályozásból, hogy kizárólag Pajtás vagy Utitárs márkájú masinával, ezért beleshettünk a kulisszák mögé.

Így utólag már kár, de visszacsinálni nem lehet, muszáj feldolgozni és belenyugodni. Ez van.

(fotó: 168óra)


(fotó: Index)

Megfontoltság, alaposság, átgondoltság, kidolgozottság a köbön. Bíztató.

Ugye a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés a tegnapelőtt ismertetett legnagyobb visszhangot kiváltó lépés, az Origo megkérdezte hát Matolcsy miniszter urat, hogy az ő ötlete volt-e a dolog, amiről most különböző okokból ugyan, de mindenki beszél.

Nos, az Ikon azt válaszolta, hogy "A kormány bölcsessége" áll a végtörlesztési terv mögött.

Gyurit az országgyűlés sport- és turizmusbizottsága előtti keddi meghallgatásáról távozóban arról is megkérdezték, hogy nem számítanak-e arra, hogy ha tömegesek lesznek a végtörlesztések, akkor a bankok akkora veszteségeket szenvednek el, hogy még a jelenleginél is visszafogottabban hiteleznek majd a cégeknek, ez pedig tovább ronthatja a magyar gazdasági növekedési esélyeit. A miniszter szerint "ettől nem kell tartani". Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére készülnek-e forgatókönyvvel ilyen helyzetre, úgy reagált, hogy a "forgatókönyvet az élet írja".

Gondos tervezés, előkészítés, hatástanulmány, mi?! Frászt. Majd meglátjuk, mi lesz, aztán legfeljebb áthúzzuk a jegyzeteinket.

Félelmetes.

A kormány bölcsessége.

A tenyerüket vörösre tapsolóknak pedig ismételten felhívnám a figyelmét, hogy nincs ingyenebéd. Nincs olyan, hogy valamit nem mi fizetünk meg. Ha az Állam állja, akkor az emberek. Nem a hintalovak, nem az ufók, hanem én, te, ő.

"Az oktatási bizottsági meghallgatása után Matolcsy György az MTI kérdésére, hogy mit jelentenek a miniszterelnök által mondottak, miszerint az OTP és az FHB mögött a magyar állam áll, úgy válaszolt, "ha szükségük van segítségre, megadjuk"."

 

Persze, szívesen!

De miből?

Megosztás