Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az Asztal Ideológusa

Az Alaptörvény Asztalának jó esélye van arra, hogy ha évek múlva visszagondolunk a II.Orbán kormányra, akkor az ő képe elsőként bukkanjon elő a homályból.

Szeptember 1-én, a "telepítéskor" éppen nyaraltam, megfogadva, hogy se internet, se tévé, se újság, így hazaérkezve ömlesztve kajáltam be a kupac szart, ami kiömlött a Zinternetből, és be kell hogy valljam: az Asztal mindent vitt.

Azon már meg sem lepődtem, hogy egy államtitkár hogyan utasíthat levélben 3200 önkormányzatot, hiszen ez a Fidesz, itten magasról tesznek az ilyenekre. De hogy senki nem volt, aki azt mondta volna, hogy uraim, azért ne röhögtessük már ki magunkat? Az szerintem fel sem merült bennünk, hogy ha van módunk rá, akkor NEM járunk be az önkormányzathoz, főleg nem az Asztalhoz leülni és Alkotmányt olvasni. Ha be is kell menni ügyet intézni, akkor gyomorsav jön fel a bürokráciától, így a lehető legkevesebb időt igyekszünk ott tartózkodni. Azonkívül az átlagmagyar egy egyszerű hivatalos sem levelet sem tud értelmezni, komolyan azt gondolják, hogy emberek millió fogják elolvasni a sok száz törvénycikket…? 

Az Asztal rekordgyorsaságú felállítása után jött az abszurd történet csúcspontja, a Kerényi-levél. Mint kiderült, az ötletgazda Kerényi Imre volt, aki szép hosszú levélben fejtette ki, mi mindent talált ki az Alkotmánnyal és az Asztallal kapcsolatban:


Magyarország Alaptörvénye – a festőknek

Alapfok – a Magyar Közlöny különszáma
Alapfok – AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA
Alapfok – megrendelés
Alapfok – könyvjelző-sorozat

Középfok – díszkiadás, 28×39 cm
"Egy törvény-szöveg unalmas. Ámde itt van 50 reprodukció és mintegy 50 oldal az Alaptörvény szövege is – párosítsuk a kettőt. Baloldalt a kép, jobboldalt a szöveg. És kész az élmény!"

Középfok – a festők felkérése
"A kiszemelt művészektől a miniszterelnöki megbízott skiccet kér. Ingyenmunka. Ha a megbízott a skiccet elfogadja, a festő szerződést kap."

Középfok – gyermekrajz pályázat
"országos gyermekrajz-pályázat kiírására kerül sor. A cím: Magyarország jövője."

Középfok – a díszkiadás az alaptörvény asztalán

"A középfokot jelentő díszkiadás egy-egy példánya megjelenés után (2012 február-március) kihelyeződik az önkormányzatok és a kormányablakok Alaptörvény-asztalára, az alapfokot jelentő Magyar Közlöny különszáma mellé. Lapozgatható, s a fentebb leírt űrlapon megrendelhető. Borsos áron. Kb. 10.000 ft."
Középfok – a díszkiadás érettségi ajándék
Középfok – a díszkiadás protokoll ajándék
Középfok – a díszkiadás szerkezete

Felsőfok – díszkiadás bőrbe kötve, 56×78 cm.

A mosoly az arcunkra fagyott, mikor azt olvastuk, hogy Nemzeti Erőforrás Minisztérium iskolások köré­ben rajzpályázattal növelné a januárban hatályba lépő alaptörvény ismertségét.
Ezek szerint a Kerényi-levél nem kamu, pontról-pontra meg fogják valósítani.

Kerényi Imre politikai pályafutását a pártállami MSZMP-ben kezdte (alapszervezeti pártitkárság). Az 1980-as évek elején a moszkvai magyar nagykövet mellett dolgozott (ugye, az ilyen bizalmi állásba a legnagyobb ellenzéki demokratákat szokta kiküldeni az MSZMP…). 1990-ben már az MDF országgyűlési képviselő-jelöltje volt. Csurka Istvánnal szembeállt, óvott a szélsőjobboldali veszélytől és részt vett az MSZP és az SZDSZ által is támogatott Demokratikus Charta sétáiban. MSZMP, MDF, Charta, az ilyen embernek a Fidesznél a helye … Szóval most …

Hát ezt már tényleg nehéz még leírnom is …. most pedig Kerényi Imre Magyarország Kormányának a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásáért és a kapcsolódó kulturális értékek megőrzéséért felelős miniszterelnöki megbízottja. Elsődleges feladata az új alaptörvény népszerűsítése, azon belül pedig a gyermekek megszólítása.

Részletesebben:
"… van egy megbízólevelem, és ebben a miniszterelnök tulajdonképpen besorozott bakának, egy célfeladat ez, amit nekem el kell látni. A tudatos közjogi gondolkozás megalapozásáról van szó, gyakorlatilag az alaptörvény népszerűsítéséről, az alaptörvény eljuttatásáról az állampolgárokhoz, és mindazon tevékenységekről, amik ezzel kapcsolatosak. Ezeket nekem kell kitalálni, szinkronizálni, felügyelni. Készítettem egy szép nagy tanulmányt, azt lebontottam havi cselekvési tervre, ezt elfogadták, és a megbízólevelemben még az van, hogy a munkámat a miniszterelnök irányítja és a KIM szakmai apparátusa segíti. Ez történik, egy helyettes államtitkárságra be szoktam menni, ott van Éva asszony, aki segít nekem a számítógépnél, és ott van Szabolcs úr, ez az egész így kitalálódott és tegnap kezdetét vette a hadművelet."

Minden hónapra megvan már a menetrend, októberben jelenik meg a nemzeti hitvallás zsebfüzet-változata az alaptörvény asztalán és Magyarország alaptörvényének zsebfüzet-változata, szinten az Asztalra.

Október 6-án pedig minden tízéves magyar gyermek alanyi jogon megkapja a Nemzeti
Hitvallást. Nem vicc, komolyan!

Sőt: Minden 14 éves gyermek megkapja Magyarország alaptörvényének zsebfüzet-változatát, azonkívül a következő érettségin minden tizennyolc éves magyar gyermek, aki sikeres érettségi vizsgát tesz, igazgatója által dedikálva megkapja Magyarország alaptörvényének díszkiadását.

Tegnap az Asztal Ideológusa tegnap 16 percet kapott a HírTV-n gondolatai kifejtésére, odáig néztem, amikor azt mondja, hogy nagyon jó ötlet volt az Alaptörvény Asztala, mert így a legegyszerűbb és a legolcsóbb, az önkormányzat ingyen van, ott a világítás ingyen van, az asztal ingyen van, a szék ingyen van … ahogy az MSZMP-nél, minden ingyé’ van!

Megosztás