Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nagy segítség

A Fidesz-KDNP ugye most tartja az őszi ülésszak előtti 3 napos frakcióülését Hajdúszoboszlón.

Ma a két közkedvelt figura, a Frakcióvezető úr és a Szóvivő úr állt ki tájékoztatni az itt végzett munkáról a nagyérdeműt.

Rögtön az első mondatokkal belelőttek egy tárat a pannon pumába, szóval mondhatni teljes a siker, csak szegény Gyurikonnak főhet a feje megint…

 

"Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a frakcióülésen a devizahitelesek ügye volt a legfontosabb kérdés a képviselők számára, az, hogy miként lehet javítani az ő súlyos helyzetükön."

Természetesen nem hiába ők az ország eddig páratlan felhatalmazással megválasztott vezetői, most is eszükbe jutott valami.

"A Fidesz-frakció azt javasolja a kormánynak, hogy tegye lehetővé az egy összegű végtörlesztést rögzített árfolyamon a devizaalapú jelzáloghitellel rendelkezők számára – jelentette be a politikus. A rögzített árfolyam svájci frank esetében 180 forint, euró esetében 250 forint lenne. Ezeken az árfolyamokon nyílna az ügyfélnek lehetősége arra, hogy végtörlessze a hitelt. Az ügyfél vagy a megtakarításából fizeti ki ezt az összeget, vagy pedig forint alapú hitelt vehetne igénybe. A javaslat 300 ezer embernek nyújthat segítséget – fejtette ki Lázár János. A politikus leszögezte: a frakció ragaszkodik ahhoz, hogy a tranzakció minden költsége a bankokat terhelje, az ügyfél számára ne legyen költsége.

A frakcióvezető kitért arra is, hogy kiterjesztik az árfolyamrögzítés lehetőségét azokra a devizahitelesekre is, akiknek az elmúlt hónapokban mondta fel szerződésüket a bank. A kezdeményezésről a kormány vasárnapi ülésén dönt."

 

Azt nem tudni, hogy a 300 ezer főt honnan szedték, mert bár a PSZÁF szerint  körülbelül ennyi embernek van késedelmes  jelzáloghitel-tartozása, DE aki elmaradásban van a törlesztéssel, annak

1, valószínűleg nincs többmilliója az egyösszegű végtörlesztésre (sem)

2, vélhetően BAR-listás, és sehol sem kap forinthitelt végtörlesztésre (sem)

A "Nagy segítség a devizahiteleseknek" című hadművelet csak annak a szűk rétegnek nyújt frankonként 50 Ft megtakarítást, akinek eddig sem okozott problémát a részletek fizetése, és aki számára nem gond a hiteléből hátralévő összeg akár azonnali előteremtése (sem).

Vajon kik lehetnek azok, Jani?

Megosztás