Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Jónapot, AZ ASZTAL-t keresem

A Mikulás manóinak igyekezete nudli lehet ahhoz a sürgés-forgáshoz képest, amit ma reggel 8-ig produkálhattak az ország polgármesteri hivatalaiban.

30-án este jelent meg ugyanis a hír a kormany.hu-n, hogy Kövér László aláírásával ellátott „személyre szóló” Alaptörvénye lehet bárkinek, aki egy adatlap kitöltésével kéri azt a helyi önkormányzatnál, és tegnap még örömködtünk is rajta, hogy

1, mégse postázzák ki mindenkinek
2, az egész állítólag „csak” 50 millióba kerül
 

A kormány arra kéri az önkormányzatokat, hogy szeptembertől lehetőség szerint a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését. Az erről szóló hivatalos felkérést a napokban kapják meg az önkormányzatok a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.  Az országban elsőként Budapest V. kerület önkormányzata teremtette meg e lehetőséget az ügyfelei számára, az alaptörvény igényléséhez.

A kormány ily módon is szeretné lehetővé tenni, hogy Magyarország új alaptörvénye bárki számára megismerhető, elérhető legyen, és egyúttal – a közelgő hatályba lépés alkalmából – személyre szóló emléktárgy is lehessen.”

 

A nagyon kemény hivatalos felkérés valóban megérkezett Szabó Erika államtitkártól. Tegnap.

Külön asztal, külön szék, külön munkatárs KELL. És csupa nagybetű.
Eszméletlen.


(forrás: beol.hu)

Le a kalappal, minden apró részletre odafigyelnek. A méltóságteljes kompozícióból egyedül a kedvcsinálónak odatett finoman mosolygó Kartonpapír Palibácsit hiányolom, amint kezét aláírásra emeli.

Egyébként gyanús, hogy nem most találták ki a dolgot, és Rogán keze aktívan benne van, hisz Belváros-Lipótváros honlapjára már május 25-én, „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA – MODELL” elnevezéssel kerültek fel az alábbi képek:

 

A napokban úgyis be kell mennem a hivatalba, majd megnézem, nálunk hogy oldották meg, és ki az a szerencsés (netán új?) dolgozó, aki óvhatja és gondozhatja AZ ASZTAL-t, plusz segít kitölteni az adatlapot, amivel felkerülhetek a jó állampolgárok listájára.

Persze nem csak az excelesítés miatt igénylem a személyre szóló alkotmánypéldányomat, hanem hogy legyen bizonyítékom, és ne nézzenek képzelgő vén hülyének az unokák, mikor elmesélem nekik a sztorit.

Mert ilyen állat nincs!

 

Frissítés: Kaptak az önkormányzatok a nemes feladathoz csinos könyvjelzőféleségeket is „Akik törvényt szabtak Magyarországnak” felirattal, és Szent István, II. András király, Mátyás király, Werbőczi István nádor, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Antall József fényképével.

 

Több település pedig szerencsére sietett közhírré tenni, hogy náluk már kész AZ ASZTAL, így csodás kompozíciókat láthatunk.

Csepel:

 

Rákosmente:

 

Környe:

 

És kiderült, mi lesz  AZ ASZTAL  további szerepe:

„Az Alap­tör­vény Asz­tala a későb­biek folya­mán bemu­tatja a Magyar­or­szág Alap­tör­vé­nye – Dísz­ki­adás című albu­mot, amely az Alap­tör­vény szö­vege mel­lett hat­van­négy régi és új fest­mény rep­ro­duk­ci­ó­ját is tar­tal­mazza. E művek a magyar tör­té­ne­lem jeles ese­mé­nyeit ábrá­zol­ják a Vér­szerző­déstől napjainkig.

Az Alap­tör­vény Asz­tala segít­sé­gé­vel a Dísz­ki­adás is előjegyezhető.”

 

Megosztás