Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Magyarországon nincs gyermekprostitúció. Kivéve a Nyugati téri aluljáróban.

Még januárban Ékes Ilona fideszes képviselőnő levelet írt a fideszes Pintér Sándor belügyminiszternek, többek között jelezve, az új szabálysértési törvény és a BTK között felfedezhető egy kis jogi anomália:
"a büntetőtörvénykönyv a 18 év alatti prostituáltat megrontás, azaz bűncselekmény áldozatának tekinti, addig a szabálysértési törvénykönyv szerint ugyanezt a kiskorú lányt meg is lehet büntetni, ha például felkínálkozik, türelmi zónán kívül áll vagy éppen nincs nála bárca."
Ékes arra volt kíváncsi, hogy a BM milyen programokkal kívánja visszaszorítani a gyermekprostitúciót.

Pintér Sándor levélben válaszolt: Magyarországon nincs gyermekprostitúció, de a kedves képviselő asszony nyugodtan forduljon az oktatási államtitkárhoz:
"Ékes Ilona felvetése téves, mert tapasztalataik szerint a kiskorú prostituáltak nem fenyegetés és kényszer alatt, hanem önként válnak prostituálttá. Sajnos egyre több lány anyagi haszonszerzési szándékkal, önként árulja a testét. Ékes forduljon az oktatási államtitkársághoz, hiszen a megelőzés az iskola feladata, a rendőrség csak jelzőrendszeri tagként tud közreműködni.
Megvizsgálva az utóbbi öt év statisztikai adatait, megállapítható, hogy a tizennyolc év alatti prostituáltak előállítása egy közel kétszázezer fős lakosságú megyei jogú város kapitányságán kb. évi két fő. Kisebb kapitányságokon pedig még ennél is ritkább a gyermekprostitúció. A statisztikai adatok és tapasztalatok tehát nem indokolják a rendőrségen a bűnmegelőzési alegységeken túli, külön gyermekprostitúció ellenes akciócsoportok létrehozását.

A Btk. bünteti azt a személyt, aki tizennyolcadik életévét még be nem töltött személlyel létesít ellenszolgáltatás fejében szexuális kapcsolatot, a prostituáltként előállított gyermek- és fiatalkorúak megkérdezése, illetve az esetleges prostitúcióra kényszerítés körülményeit megvizsgálva elmondható, hogy a tetten ért fiatalok szinte kizárólag saját akaratukból folytatják e tevékenységet."

Ha a rendőrségi statisztika szerint az elmúlt 5 évben évente 2 tyúkot lopnak csak el, akkor Magyarországon nincs tyúklopás, így nem is kell ezzel foglalkozni. Mert a rendőrségi statisztika (ami tök hamis) azt mondja.

A Nyugati téri aluljáróban viszont mindig lehet találkozni fiatalkorú kurvákkal, akik ezek szerint magasról tesznek a rendőrségi statisztikára, Pintér Sándorra és a kamerákra.

Ez az aluljáró Budapest egyik legforgalmasabb aluljárója, naponta 200 ezer ember fordul meg itt. Ez annyit jelent, mintha Nógrád megye összes lakosa megfordulna az aluljáróban minden nap …

Attól még, hogy a hajléktalanokat kitették az aluljáróból, még a végtelenül undorító "balkán" fogadja az embert. 

A kurvák ott strihelnek az aluljáró közepén, nem is akartam elhinni amikor arra jártam pár hete, de a saját szememnek csak kénytelen voltam hinni: három fiatalkorú kurva a tér közepén, saccra 15-16 évesek, aki leszólítgatják a férfiakat. Az aluljáró falánál meg a stricik figyelnek éberen, nézik a lányokat. 

2009-ben 150 millió forintért kamerázták be az aluljárókat a Deák téren, a Nyugati téren, a Ferenc körúton és a Nagyvárad téren "a budapesti rendőrfőkapitány kezdeményezésére, a hatékonyabb bűnmegelőzésért."

Vagyis két éve a rendőrségi kamerák előtt megy a biznisz, ez tényleg páratlan.

2006 óta bűncselekmény, ha valaki fiatalkorú prostituálttal létesít szexuális kapcsolatot, de az elmúlt 5 év alatt még senkit sem ítéltek el ilyenért, sőt még eljárás sem indult.

A Nyugati téri aluljáró a Fővárosi Önkormányzat, a VI. kerület, a MÁV, a BKV és a Csatornázási Művek tulajdona, így egy remek állatorvosi ló az másikra mutogatásban.

Minket, lakosokat, utasokat viszont kurvára nem érdekelnek a tulajdonviszonyok, csak annyit szeretnénk, hogy úgy jussunk el a munkahelyünkre, iskolába, hogy ne fiatalkorú kurvákon és a stricijeiken kelljen magunkat átverekednünk, vagy az aluljáró Westendbe vezető részén kialakított gagyisoron gagyit turkáló tömegen (Kis Westend).

Tudjuk, hogy szegény Tarlós úr nagyon elfoglalt, oly sok még az átnevezni való Budapesten, meg elment 300 nap arra is, hogy kirúgja a nem fideszes alkalmazottakat a Városházáról (Félemelet 527), így csak annyit javasolnánk, hogy üljenek már le Pintér és Tóth urakkal, és állítsanak már 2 posztos rendőrt 7/24-ben oda az aluljáróba. Talán a fizikai rendőri jelenlét mellett nem kurválkodnának. Mert a kamerás jelenlét szart sem ér.

Most tényleg olyan nehéz ezt megoldani?

Napi 200 ezer ember biztonsága talán megér kettő darab rendőrt.

Megosztás