Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Zagyvaság

Röviden és tömören: a HVIM megszívta.

Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó demonstrációjuk kezdő időpontját augusztus 9-re akarták módosítani, amit a rendőrség nem vett tudomásul, vagyis gyakorlatilag betiltotta az egész cirkuszt.

A dátummódosítást még a TASZ szerint is "nem éppen jóhiszeműségükről tanúbizonyságot téve" kérték a tüntetők, de ettől függetlenül ők úgy gondolják, hogy a HVIM  eredeti engedélye él, azt utólag eltörölni jogsértő.

Ezen lehet majd jogászkodni, mindenesetre sokat elmond a kérelmezők hozzáállásáról, hogy augusztus 9-ig közelébe sem mentek a Szigetnek.
Viszont ahogy megnyitott a Fesztivál, ők is megindultak. Először 1 fő, majd pénteken már kb. 70 fő, Zagyva Gy. Gyula jobbikos parlamenti képviselő, a HVIM tiszteletbeli elnökének vezetésével.


(fotó: Index)

A rendőrség este 10-re véget vetett a műsornak, a bejáratnál ácsorgókat igazoltatták és előállították, köztük Zagyvát is.


(fotó: Index)

BRFK- közlemény:
"2011. augusztus 12-én 23 óra 10 perckor Zagyva írásos nyilatkozatot fogalmazott meg: mentelmi jogáról nem mond le. A hatályos jogi szabályozás szerint Zagyva György Gyulával szemben jelenleg a szabálysértési eljárás nem folytatható."

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője:
"Zagyva György Gyula nem a Jobbik, hanem a Hatvannégy Vármegye Mozgalom nevében vett részt a tüntetésen, ezért a Jobbik nem tervez semmilyen lépést az ügyben."

Rengetegszer beszéltünk már arról, hogy egy politikusnál nincs olyan, hogy civilben megy valahova: dajcstomi a Twitteren is a Fidesz brüsszeli delegáltja, Feri pedig a Tarkán is miniszterelnök volt. Zagyva hiába HVIM-elnökként ment a Szigetre, a pártját is képviselte.

A videón ráadásul ő maga is hivatkozik a képviselőségre (3:58) 

 

Még egy videó: 

 

Tegnapra Gyulának leesett, hogy semmilyen, de hiteles mártír semmiképp se lesz belőle, ha a pártja által kismilliószor kritizált mentelmi jog mögé bújik, ezért a HVIM vezérkara kiadott egy közleményt. Részlet:

"Felszólítjuk a médiát, hogy hagyja abba a hazudozást: egyik tüntető sem követett el rendbontást. Zagyva Gy. Gyulát is úgy vitték el a helyszínről (ami jól látszik a felvételeken), hogy kérte a tárgyalás lehetőségét a helyszíni rendbiztossal, majd a rendőrök odahívták magukhoz, és brutális módon leteperték. Az intézkedés során a HVIM tiszteletbeli elnöke a homlokán és testén jól látható sérüléseket, zúzódásokat szerzett. Az egyik előállított tüntetőt intézkedés közben, az előállító autóban bántalmazták. Követeljük, hogy a média ezekről a súlyos visszaélésekről számoljon be, és ne azt sugallja, hogy a tüntetők, koldusok módjára, ingyen akartak bemenni a Sziget Fesztiválra, mintha minden vágyunk a liberális fertőben való tobzódás lenne. Vagy az előállított tüntetők megverése már annyira elfogadott, hogy arról be sem számol a média?

Médiamanipulációnak tartjuk azt is, hogy Zagyva mentelmi jogával vannak elfoglalva a „tisztelt” sajtó képviselői, mintha tényleges bűncselekményt követett volna el. Az igazság az, hogy ellene követtek el jogsértést azzal, hogy nem engedték be a tüntetésre, majd leteperték, aztán előállították. Zagyva felszólítja az Országgyűlés Mentelmi Bizottságát, hogy amikor majd eléjük kerül az ügy, akkor adja ki a mentelmi jogát, hogy azt az ügyészség tudja vizsgálni, és így minél előbb derüljön ki, hogy vele szemben követtek el súlyos bűncselekményt.

A tüntetők útját nem a rendőrök, hanem az In-Kal Security tagjai állták el. A kivezényelt rendőrök elfordultak, mikor követelték a megjelent hazafiak, hogy intézkedjenek a bűncselekményt megvalósító biztonsági őrökkel szemben – tudták még az egyenruhások is, hogy a hatályos törvények szerint is a tüntetőknek van igazuk! A rendfenntartás állítólag állami monopólium, de mégis azt lehetett látni, hogy az In-Kal főnöke ad utasítást a rendőröknek, amivel kimerítette az egyenruhás bűnözés fogalmát, ami a Fidesznek hála bűncselekménynek számít. Olyan hatáskörben nyilvánult meg a biztonsági őrök főnöke, amihez nem lett volna joga.

A szükséges jogi lépéseket a tüntetők megteszik mind a hatalom, mind a hazugságokat terjesztő média képviselőivel szemben. Az eleinte passzív, majd ellenük intézkedő rendőröket is feljelentik, csakúgy, mint az In-Kal Security tagjait."

 

Messze nem vagyok SZDSZ-es, így eszembe sem jut azt kérdezni, hogy minek ment oda.
Viszont azt igen, hogy mégis mire számított? Harcos-pulcsiban?
A biztonságiak skandálására, hogy "Nagy-szín-pad, Nagy-szín-pad !!!" ?

Provokált, bejött neki, örüljön.
Hónapokig megvan a taghergelő témája.


(fotó: hvim.hu)
 

Megosztás