Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Minden rendben, minden törvényes

Hála az égnek, hogy számtalanszor megígérték nekünk, hogy végképp leszámoltak az elmúltnyolcévvel, és semmi sem folytatódhat úgy, ahogy régebben történtek itten a dolgok (bár a Magyar Nemzet Online-on még mindig a Strabag hirdet, ahogy évek óta), így valóban gyökeres fordulatot hozott, hogy teljesen nyíltan megfenyegettek egy polgármestert, hogy nem fognak semmilyen támogatást kapni, mert olyan csúnyákat mert írni az Őméltósága Eminenciás Képviselő Úrról, Aki Már Háromszor Is Felszólalt  A Munkahelyén.

Emlékszünk még a Csodálatos Telefonbeszélgetésre, Balázs József fideszes képviselő ÉS az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja és Juhász Oszkár között, ezzel a gyöngyszemmel: "Forrás oda megy ebben a térségben, amit én jóváhagyok. Amit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. Ezzel az írással meg ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat te elzártad magad előtt, ezt vedd tudomásul. Ilyen stílussal és mentalitással túlságosan sok mindenre ne számítsatok."

Balázs úr a legősibb védekezést választotta, egyszerűen eltűnt. Nem nyilatkozik, nem veszi fel a telefont, még az is lehet, hogy elment nyaralni, és koktélozik valahol a tenger mellett. Nem rossz taktika, mert pár hét múlva már úgyis már egy másik ügy lesz terítéken, és lehet, hogy megússza. Sőt, szinte biztos. Természetesen nem mondott le, nem mondatták le, minden megy tovább, ahogy az lenni szokott … a csapat összezárt, és menetelnek tovább.
 
Egy pici porszem azért akadt, ami aggodalomra adhatott okot. Juhász Oszkár feljelentette Balázst a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Szerencsére dr. Vida József főügyész a helyén volt, és határozatában eldöntötte, hogy Balázs nem bűnös.

Két esetben vizsgálódtak: kényszerítés és a hivatali visszaélés bűntette tárgyában,  de egyik esetben sem történt törvénysértés. Balász, előbújhatsz, minden okés.

Kár, hogy a Jobbik, nem tette ki a határozatot eredeti formájába, pedig olyan vicces megállapítások vannak benne, hogy kényszerítés azért nem történt az ügyészség szerint, mivel „konkrét, jelentős érdeksérelem” nem merült fel. Ja, végül is egy 2500 lakosú önkormányzat pályázati pénzei nem jelentősek.

A hivatali visszaélés pedig azért nem történt, mert nem egyértelmű, hogy a telefonbeszélgetés alkalmával Balázs József „milyen minőségében járt el”. Ha ugyanis a fejlesztési tanács tagjaként, akkor nem tekinthető hivatalos személynek, ha pedig országgyűlési képviselőként, akkor „a beszélő nem jelölte meg konkrétan, hogy milyen támogatás, forrás jóváhagyásáról van szó”, ezért nem történt bűncselekmény.

Az ügyészség szerint egy szabályos hivatali visszaélés formája a következő lehet:
– Szia Oszkár! Balázs József vagyok, Gyöngyös fideszes parlamenti képviselőre, és a kurva anyádat, hogy a picsába mertél ilyeneket írni rólam?
– De Józsikám, én …
– Tudod nagyon jól, hogy az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja vagyok, nem hivatalos személy, viszont egy kurva nagy eurós zsákon ülök, és biztos lehetsz benne, te sunyi kis pöcs, hogy egy kurva centet nem fogsz belőle kapni, kunyerálj az iszlám barátaidtól támogatást.
– De Józsikám, én …
– Mint Gyöngyös fideszes polgármestere, most megígérem neked, hogy a Gyöngypatai Önkormányzat általa benyújtott TÁMOP-123456-os, teljesen szabályos pályázatot el fogjuk utasítani, sőt, már el is utasítottam, csakis miattad Oszkár, majd megtanulják a patai lakosok, hogy merről fúj a NER.
De Józsikám, én …

Sőt, dr. Vida József főügyész meg az egészet megfejelte azzal, hogy "a beszélgetésben feltételesen felvetett intézkedés vagy annak elmulasztása a jövőre vonatkozik, ez a tény pedig eleve kizárja az elkövetési magatartás megállapíthatóságát."

Magyarul: mostantól teljesen törvényes bárkit felhívni azzal, hogy előre bejelented neki, hogy úgysem fog nyerni a pályázaton, el lesz intézve, mert  … mert mondjuk személy szerint utálod ovis kora óta.

Leborulok Abszurdisztán nagysága előtt.

Megosztás