Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Suli kettes portás

Az Amerikai Egyesült Államok, mint a demokratikus nyugati világ vezető hatalma időről időre megnézi, hol, merre hogyan állnak a demokráciával a nagyvilágban. Nos, az egyensúlyok és fékek 200 éve működő rendszerében valószínűleg egy kicsit furcsának találhatják a magyar demokráciát, ahol se egyensúly, se fék nincs. A kiskanállal, grammra kimért amerikai demokrácia merőben ellentétes a kétharmaddal, NER-rel meg a többi mókás dologgal, ami 15 hónapja dübörög Magyarországon. Az USA szemszögéből nézve ezek tényleg fura dolgok lehetnek, ahogy a mi szemszögünkből meg az a fura, hogy a világ legnagyobb hatalmú ember, az USA elnöke nem tudja keresztülvinni az adósságplafon megemelést, mert a kurva nagy demokrácia miatt ehhez sincs elég hatalma.

Az amerikai képviselőház külügyi bizottsága Európával és Eurázsiával foglalkozó albizottságának keddi meghallgatásán több más közép- és kelet-európai ország mellett Magyarország is szerepelt a napirendi pontok között, és Thomas Melia, az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára tájékoztatta a bizottságot:
– jelenleg Magyarországon az alkotmányozási folyamat részeként a parlament sarkalatos törvények egész sorát fogadja el anélkül, hogy egyeztetne az ellenzékkel vagy a civil társadalom képviselőivel.
– több olyan témakör is van – például a bíróságok függetlensége és a sajtószabadság kérdése -, amely aggodalomra ad okot.
– kormány azonban a kétharmados többségét arra használja, hogy az alkotmány megváltoztatásával szilárdítsa meg a hatalmát, és korlátozza a jövőbeni kormányok mozgásterét.
– példaként említette, hogy a kormány a saját embereit ültette a médiát felügyelő hatóságba, amely súlyos büntetéseket róhat ki a médiumokra, ha a híradásaik nem "kiegyensúlyozottak" vagy "sértik az emberi méltóságot". (A beszámoló pdf-ben, a 3. oldalon van Magyarország.)

Szépen meg lehetne cáfolni pontról-pontra ezeket az állításokat, amennyiben azok valótlanok lennének: "egyeztetünk az ellenzékkel a sarkalatos törvényekről", "nem kívánjuk megszilárdítani a hatalmunkat", "nem ültettük a saját embereinket a a médiát felügyelő hatóságba" vagy a "híradások kiegyensúlyozottak" …

Sajnos nem ez történt.

Kettő darab reakció érkezett, egy pofátlan, meg egy még pofátlanabb, egy prolis.

A pofátlan:
"Senki nincs abban a helyzetben – sem Magyarországon, sem azon kívül -, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát. A magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást a kormánynak." – Szijjártró

A proli:

A legszebb az egészben, hogy Thomas Melia a National Democratic Institute (NDI) nevű, a demokratikus átalakulásokat világszerte segítő szervezet egyik munkatársa volt, 1988 és 1993 között az intézet kelet- és közép-európai programjait vezette, 1989-90-ben az ellenzéki pártoknak nyújtottak segítséget és tréningeket az első szabad választásokra való felkészülésben.

"Meliat jól ismerem, a rendszerváltozás idején itt járt, és a Fidesznek felkészítő tréningeket tartott a demokrácia mibenlétéről." – mondta az Németh Zsolt külügyi államtitkár.

Szegény Melia, rossz mester volt, mint Obi-Wan Kenobi, a tanítvány biza’ csúnyán elfajzott.
 
Deutsch azonban nem állt le:

A héten két új szót is tanultam, tisztára mint Stallone az Oscar című filmben:
"lollitatív" és "fingszagjóska" …


Nos, ez a "suli kettes portás" egy személyben felelős az USA kormányában a demokrácia, emberi jogok meg minden ilyen ügyekért a világban, Deutsch Tamás pedig egy Brüsszelbe kiejtőernyőztetett politikus, többek között az Európai Parlament szociális bizottságának póttagja, aki az égvilágos semmit sem tud felmutatni, azon kívül, hogy egyszer egy kedves kollégiumi néni egy bizony Orbán Viktor szobatársának osztotta be.

Szóval mire fel arcoskodunk, Deutsch? Ez a kurva Twitter hogy keresztülhúzta Orbán terveit, hogy a pinabubus szerencsétlent jól eldugja 5 évre Brüsszelbe…

Az amerikai nagykövetség sajtóattaséja azt mondta, Deutsch Tamás bejegyzését nem méltatják válaszra.

Tudom, nagy geciség még egyet belerúgni, de Deutsch egy külön állatfaj, így nem tudom megállni, hogy ne csapjam le a magas labdát:

Thomas O. Melia vs. Deutsch Tamás


 

Megosztás