Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Újra hanyatlik a Nyugat, ne dőljünk be a látszatnak

"Hanyatló Nyugat", "közeleg a nemzet reneszánsza", "a világban korszakváltás történik", "a nyugati világot gazdasági válság rengeti meg", "munkaalapú társadalmi rendszerre van szükség", "a magyarok harcolni  harcolni akarnak az államadósság, a munkanélküliség, az államtól érdemtelenül származó jövedelmek ellen." – olvashattuk a nagy ívű beszéd főbb pontjait.

A szemétmocskosdekadenskapitalista Nyugattal nem először riogatják a Zembereket, egy egész rendszer épült erre, na meg arra a hazugságra, hogy a "magyar út", a  gulyáskommunizmus mennyire egy fasza találmány, és nincs nálunk szerencsésebb nemzet ezen a világon. Legyen rend, fegyelem, meg mindenkinek valamilyen munkája, kussolj, dolgozz.

Aztán jöttek páran, köztük egy borostás fickó, akik bedöntötték az egész nyomorúságot a picsába, azzal, hogy akkor most irány Nyugat, kapitalizmus, tőke, Nato, EU, euró.

Majd –drámai fordulat-, 22 év múlva ez a borostás fickó, immár államférfiként rájön, hogy "régi, meghaladandó reflex a Nyugat követése", hiszen "nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert az a világ börtön, legalább is kényszerlakhely volt Magyarország számára."

Ritka nagy szemétláda ez a Viktor, fél évig dolgozott azon ennek a börtönnek a kapitányaként, hogy a drága horvát szomszédaink minél hamarabb elfoglalhassák szállásukat ebben a börtönben…

Itt az ideje leporolni a régi oktatófilmet, hiszen egyszer már elmagyaráztak nekünk, hogy nem szabad bedőlni a nyugati kapitalizmus hamis csillogásának.

Részlet a "Balaton retró" című filmből (köszi Baldrick68-nek a találatért):

Megosztás