Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Gabika számol

Tegnap felváltva örömködtünk Zeroval, mert mindketten az Allianz Magánynyugdíjpénztárnál voltunk, míg meg nem hallottuk a NER hívó szavát, és ez a gátlástalanburzsujtőzsdecápa pénzintézet a kifizetések elindításának első napján átutalta a reálhozamunkat, aminek bizony van helye. Itt egy lakásalakítgatás, ott egy esküvő készül, de az is lehet, hogy eltesszük a pénzt emlékbe, a nyugdíjunk utolsó mementójaként.

Nyilván sokaknak volt része rajtunk kívül a váratlan átutalás megérkezése okozta meglepetésben, így ezt a kormány sem hagyhatta szó nélkül. Persze ki más nyilatkozhatott volna az ügyben, mint a régen látott Selmeczi Gabika, aki nyilvánvalóan nem iskolában vagy agyátültetésen volt az utóbbi hónapokban.

"Megérkeztek az első adatok a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő alaptól. Beigazolódott, hogy szükséges és helyes döntés hozott a kormány, amikor elindította a nyugdíjvédelmi programot. Meglehetősen "soványak" az első adatok a kifizetéseket illetőenjegyezte meg Selmeczi Gabriella. Összességében 3.020.778 tb rendszerbe visszalépő tagból 2.450.960 ember kap reálhozamot, 569.818 volt tag nem számíthat reálhozamra. A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott elmondta, az előzetes adatokból látható, hogy több mint félmillióan egy forintot sem fogak kapni reálhozamként. Az ő befizetésük nem fialt, a nyugdíjvédelmi program azonban biztonságba helyezte nyugdíjbefizetésüket, így nagyobb kár nem érheti ezeket a tagokat sem. Az állam, a kormány garanciát vállalt, hogy ezeket a számlákat kiegészíti, a befizetéseik értéken tartva nem vesznek el – szögezte le a képviselő. Selmeczi Gabriella szerint mindenki, aki majd megkapja a reálhozamát, elgondolkodhat azon, hogy a befizetett összeg és a reálhozam mennyit ér, nyújtott volna-e időskorára megfelelő biztonságot. "

 

Sosem titkoltam, hogy nem az erősségem a matematika, annak idején még szóbeliznem is kellett belőle, mert az írásbeli érettségin nem ugrottam meg a lécet, de azért ha erőt veszek a lustaságomon, elboldogulok a komolyabb részeivel is, az alapvető műveletek pedig aztán végképp nem okoznak problémát.

Így aztán ez az enyhén szólva is meglehetősen érdekes számítási mód, amit a a nyugdíjvédelmi megbízott nagyasszony előadott, még nekem is fáj.

Segítek Önnek kedves Gabriella, és az Ön szavait gondolkodás nélkül benyaló fideszhívőknek:

A reálhozamot kapó 2.450.960 fő a visszalépő 3.020.778 embernek a picit több, mint 81 %-a.

Ezt a kétharmadot is felülmúló számot semmiképpen nem nevezném "sovány"-nak. Pláne nem annak a pártnak a tagjaként, amely a tavalyi országgyűlései választásnak a szavazásra jogosult állampolgárok 64,38%-ának részvételével lezajló első fordulójában kapott 77,74%-ot, majd a 46,66%-os részvételű második fordulóban 67,88%-ot….. a KDNP-vel összekapaszkodva.


(Fotó: Botár Gergely, fidesz.hu)

Megosztás