Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A mackó elbukott

Sajnos rossz hírt kell közölnöm: a mackó elbukott.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa új jelölést vezet be, a "gyermekbarát" kategóriát.

"A kiskorúak megóvása a káros médiatartalmaktól eddig is fokozott jelentőséggel bírt, de ugyanilyen fontos, hogy a gyermekeinket pozitív médiahatások is érjék. Ezért kerül az ajánlás-tervezetbe a gyermekbarát piktogram. Nyugat-Európa több országában bevett szokás, hogy a kifejezetten gyermekeknek szóló műsorokat egy kedves kis ábrával jelölik."

A Médiatanács blogján lehetett szavazni, hogy a 3 ábra közül melyik legyen a gyermekbarát kategória védjegye:



A maciról persze mindenkinek a "hírhedt" Pedomaci ugrott be, így röhögve nyomták rá az emberek a szavazataikat, a múlt héten még 54%-kal vezetett a mackó.

Jó nagy szarba került a Médiatanács, mit csináljanak, hirdessék ki győztesnek a mackót?

Hát persze hogy nem hirdették ki, utolsó nap a kisfiú "hirtelen" kapott több ezer szavazatot és nyert:

Így az óvodások, a hat éven aluliak számára ajánlott tartalmakat a kisfiú ábrája jelezheti a jövőben.

Nem tudom hogy ez hogy fog működni, az óvódás gyerek elkapcsolja a csatornát, ha nincs ott a kisfiú-jel? 🙂 Vagy a szülőnek kell a segítség, mert nem tudja eldönteni, hogy az a műsor 6 éven aluliaknak ajánlott vagy nem?

Egy jó hír azért akad így a végére, a jelenlegi undorító karikák méretét kétharmadosították, vagyis harmadával csökkentették a méretüket. Sőt, a jövőben a képernyő bármelyik alsó sarkában megjeleníthetők, és az elhelyezésük új technikája miatt nem égnek bele a képernyőbe.

És még csodálkoznak, hogy az emberek inkább letöltik az esti szuperfilmet, és megnézik karika, reklám és szinkronmentesen 🙂

Kicsit sajnálom amúgy, hogy mókából kimaradt a South Park híres szexuális zaklatás pandája, aki a lurkók szexuális felvilágosítást végezte – dalba öntve (egyből az elején, 01:00-től, király epizód amúgy):

Ugyanez németül, na, ez odabasz (South Park sexueller belästigungspanda), ezt dúdolgatom, nem megy ki az ember füléből (időközben megvan spanyolul is!):

Amúgy tudja valaki, hogy áll az M2 gyerekcsatornává alakítása? Mióta Süveges Gergő bedobta a törölközőt, nem nagyon hallok erről hírt …

Megosztás