Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Magyarország a legizgalmasabb ország

A politikai uborkaszezon unalmát egy picit feldobta a Fidelitas, akik a tegnapi kánikulában strand helyett Debrecenbe mentek, kongresszust tartani.

Tisztújítás is volt, "nagy meglepetéssel": A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal (336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve) újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert, akinek nem volt kihívója.

Képzelem, hogy izgulhatott….

Mivel egy ilyen eseményen általában az égvilágon semmi izgi nem szokott történni (vagy legalábbis nem szivárog ki), csak a jobbnál-jobb (hahaha) nyilatkozatokból tudunk csemegézni.

Elsőként maga a Miniszterelnök:

"Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra."

"Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk."

Szerinte a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra, és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."
(Akinek erős a szíve, megnézheti videón is.)

Aztán a régi-új elnök, Ágh Péter:

"A Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete"

Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete. Az ellenzéki volt az eddigi leghosszabb létük, s ezen időszak alatt váltak az ország legnagyobb ifjúsági szervezetévé – tette hozzá.

A korábbi elnök, Szíjjártó Péter:

"A Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül."

A küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

A pártigazgató, Kubatov Gábor:

"A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt."

A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak" – mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás – tette hozzá, megjegyezve, hogy "ez van még hátra a magyar baloldal számára."

Végül, de nem utolsósorban a vendéglátó város polgármestere, Kósa Lajos, akinek mi megszavaztuk a fődíjat:

A politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik. A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra – tette hozzá.

És amit az Ifjú Kereszténydemokratáknak nem jutott eszükbe megemlíteni a Túrórudi mellett:

"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni."

 

Na, ehhez tartsa magát mindenki, és hess vissza dolgozni. 🙂

Megosztás