Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nyári szünetre ment a törvénygyár

Szép hosszú ülésnappal ért véget az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Egy sor vitatott törvényjavaslat szavazására került sor, Pali bá’ már fényesíti a Nemzet Tollát.

– Kormányhatározat fog dönteni a 300 ezer forint alatti bérek emeléséről. Megszavazva.

– Honvédségi törvény. Újra lesz hadkötelezettség, ez egyelőre kimerül az adatszolgáltatásban, bejelentésben és megjelenésben, a sorkatonai szolgálatot nem állítják vissza. Egyelőre.

– Megszavazták az Alkotmányba is beleírt Magyar Művészetei Akadémiát, Makovecz  megkapta a jutalmát. Plusz még a tervek szerint a Vigadót is.  Az MMA a művészet oktatásával, elemzésével és támogatásával foglalkozik majd, véleményét pedig ki kell kérni a művészetet érintő ügyekben. Most már hivatalosan is Makovecz az atyaúristen művészeti ügyekben.

– A köztársasági elnök fizetése a a köztisztviselői illetményalap 39-szerese lesz, külföldi útjain költségtérítést és napidíjat is kap majd + 40 nap szabi jár neki.

– Földtörvény:  földet a jövőben csak közeli hozzátartozónak, közalapítványnak, önkormányzatnak, egyháznak vagy az államnak lehet ajándékba adni.

– A Kossuth teret 2014-ig fel kell újítani, alatta mélygarázst kell létesíteni, a kormánynak pedig el kell költöznie az Országházból. Hosszú építkezést jósolok, ez alatt értelemszerűen le kell zárni a teljes teret…

Bűncselekmény a sporthuliganizmus. Két évig tartó szabadságvesztéssel sújthatók szeptembertől a futballhuligánok, a sportrendezvényekről nemcsak a helyszínen, hanem az odautazás, illetve a hazaút alatt randalírozókat is kitilthatják. Nagyon helyes, de miért kellett erre 21 évet várni?

Chipsadó – megszavazva. Módosítások: nem kell fizetni a házhoz szállított levesek, mártások után, nem 500, hanem 200 forintot kell fizetni az ételízesítők kilója után, kikerültek a törvény hatálya alól azok a szörpök, amelyek legalább 33 százalékos gyümölcstartalmúak. Az ideológiával megindokolt pénzbehajtás iskolapéldája, a gyorséttermek szarjai adómenetesek, a cukrászdák cukorbombái adómentesek, de ha becsomagolják előre a sütit, akkor az adóköteles. Margit, normális maga?

– LMP-s siker: Elfogadták az indítványukat, és a Közbeszerzési Tanács mégsem a kormány alá fog tartozni. És van új közbeszerzési törvény is.

– Az utolsó pillanatban változott a törvény, a Hit Gyülekezete mégis bevett és elismert egyház lett. Nagy ünneplés lesz vasárnap az ATV-n. A belső körbe (= bevett és elismert egyházak) csak úgy lehet bekerülni, ha a parlament kétharmaddal (= Fidesz) úgy dönt.

– Ennyi volt, vége a jelenlegi ombudsmani rendszernek. Hogy mi volt a probléma a szerintem jól működő rendszerrel, nem árulták el, mindenesetre egy darab ombudsman marad,  2 helyettessel, akiknek nem lesz önálló intézkedési joga. Egy darab, mikor legalább tíz kellene …

– Elfogadták a közfoglalkoztatási-törvényt, amiről már írtunk. Álláskeresési járadék 270 nap helyett legfeljebb 90 napig. Indulhat a sosem látott közmunkaprogram.

És már öt napja nem tudjuk, ki készítette és hogy került megszavazásra a dohány adójának emelését megfúró törvénymódosítás.

A parlamenttől és Balsai István képviselőtől, alkotmánybírótól, a derék férfitől is búcsúzunk ezzel a videóval.


 
Hétfőn már délután elfogyott a sör az Országgyűlés büféjében. "Teljesen szokásos, hogy sört vagy bort rendelnek a honatyák" – mondta az egyik büfés. Munka közben sörözgetnek, borozgatnak a derék képviselők. Rúdtáncos nincs? Moziterem? Masszőr? Hát milyen munkahely ez?

Megosztás