Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kamu Reagan-díjat kapott Semjén?

MTI:

Nemzetközi Szabadság díjat adományozott Semjén Zsoltnak a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány

Budapest, 2011. június 29., szerda (OS) –

Újonnan alapított elismerését elsőként Semjén Zsoltnak adományozta az amerikai Ronald Reagan Elnöki Alapítvány. Az Egyesült Államok egykori elnöke Capitoliumban őrzött szobrának kicsinyített másával a szabadságért és a demokráciáért legtöbbet tevő politikus tevékenységét ismeri el az Alapítvány. A Ronald Reagan Nemzetközi Szabadság Díj (Ronald Reagan International Freedom Award) emlékszobrát a volt amerikai elnök életművét méltató budapesti nemzetközi konferenciát követően nyújtotta át kedden este a Parlamentben Fred Ryan, az Alapítvány elnöke a magyar politikusnak. Semjén Zsolt a Magyarországi Reagan Emlékbizottság elnökeként még az elmúlt év végén kezdeményezte, hogy a magyarság állítson méltó emléket Budapesten annak az amerikai elnöknek, akinek politikája hozzásegítette hazánkat a bolsevizmustól való megszabaduláshoz. Az ünnepélyes átadáson jelen volt többek között Edwin Meese, Reagan elnök egykori igazságügy-minisztere, aki elismeréssel szól az új magyar Alkotmányról, méltatva a benne foglalt értékeket.

    A miniszterelnök sajtóstábja
    Kiadó: Miniszterelnökség

Én már azon csak röhögök, hogy a szobrot felállító párt elnöke "díjat" kap, mégpedig azért, mert a legtöbbet tette a "szabadságért és a demokráciáért".
A Semjén.
Akiről annyi derült ki az elmúlt 1 évben, hogy mindenre lő, ami mozog.

Viszont a díj már sokkal érdekesebb.

A "Ronald Reagan International Freedom Award" ismeretlen a Zinternetnek, a "Ronald Reagan Freedom Award" az a díj, amit minden évben kiosztanak, először 1992-ben Gorbacsov kapta meg, idén pedig május 24-én Washingtonban a "Ronald Reagan Centennial" gálán Lech Walesa. Fotógaléria:
"Solidarity leader and former President of Poland Lech Walesa received the Ronald Reagan Centennial Freedom Award on May 24, 2011 in Washington DC. The award was presented to Mr. Walesa during the Ronald Reagan Centennial Gala for his contribution to ending communism in Europe and his dedication to freedom."
Walesa valóban sokat tett a szabadságért …
 
De nézzük tovább.

A hivatalos kormányzati portálon hosszabb beszámoló található a parlamenti magyar-amerikai konferenciáról, fotókkal együtt. A díjat nem említik meg.

A reagancentennial.com-on a májusi gála szerepel, a budapesti esemény nem. Link.
A magyar ünnepségről az International menüpontban esik szó, de csak annyi, hogy a Reagan-alapítvány együtt fog ünnepelni a magyar Reagan-alapítvánnyal.

A Reagan-alapítvány aktívan fent van a Twitteren és a Facebookon is.

Twitter: "Statue of Reagan to be unveiled on Freedom Square@VisitBudapest to honor" Semjénről nem esik szó, és amúgy semmilyen díjról sem.

AP: A hírügynökség cikke a szoboravatásról és az ünnepségről, Orbánnal és Rice-al, Semjénről és a díjról egy szó sem esik.

Facebook: Az AP cikke van belinkelve, Semjénről nincs szó.


 

Friss:

A HVG-nak nyilatkoztak, csodálatos új információk!
"Egyszerű a történet: idejöttek (az amerikaiak – a szerk.), akartak Zsoltnak is adni egy díjat. De mivel az alapítvány szabályzata szerint évente csak egy Ronald Reagan Szabadság Díjat lehet kibocsátani, ezért még egyet nem adhattak ki belőle. Emiatt Semjén Zsolt kedvéért alapítottak egy új díjat, amit elsőként ugyan ő kapott meg, de a későbbiekben másoknak is kiosztják majd."
És még az is kiderül, hogy Semjén mennyire szerény egy politikus …

"Azért kapta Semjén Zsolt a díjat, mert ő találta ki, hogy Ronald Reagan emlékünnepség legyen Magyarországon" – nyilatkozza Szabó úr. Akkor most mégsem azért kapta, mert ő tette a legtöbbet a "a szabadságért és a demokráciáért"? 

Helyesbítés:

Tisztelt Szerkesztő Úr! 

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány jelentős teret szentelt honlapján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr díjának. 

Kérem, hogy a fair play jegyében – különös tekintettel az Index Vastagbőr és a Képviselő Funky blogjaiban megjelent meglehetősen dehonesztáló írásokra – az olvasókat is szíveskedjenek tájékoztatni. 

Köszönettel: Dr Szabó Marcel 
A Magyarországi Ronald Reagan Emlékbizottság elnökhelyettese 

Fotó a címlapon: 
www.reaganfoundation.org

Az alapítvány igazdatójának, John Heubushnak a szavai.

"BUDAPEST, HUNGARY – “Deputy Prime Minister Semjen’s commitment to honor President Reagan in Hungary, which resulted in the creation of the Hungarian Ronald Reagan Centennial Commission, has truly been remarkable,” said Executive Director of the Ronald Reagan Presidential Foundation John Heubusch. “Hundreds of people gathered as a new statue of Ronald Reagan was unveiled in Freedom Square, which will serve as a lasting tribute to Ronald Reagan’s leadership and legacy. Without Mr. Semjen, this would not have been possible. For this, and his lifelong commitment to the cause of freedom in Hungary, we are honored to award Deputy Prime Minister Zsolt Semjen with the Ronald Reagan International Freedom Award."

Megosztás