Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kormányhatározatba foglalt béremelés – a magánszférában

Csak sikerül pontot tenni az elkúrt 16%-os adóra … nem, nem ismerték be, hogy elkúrták, hogy a gyerek nélküli 250 ezer forint alatt kereső magánszférában dolgozó rosszabbul járt a "soha nem látott adócsökkentéssel." (A közszférában dolgozók 46%-a kapott bérkompenzációt az államtól.)

A Bérmonitoring Bizottság vezetője, Rogán Antal 4 másik fideszes képviselővel együtt benyújtotta a legújabb agymenését: törvényileg kötelező béremelés a magánszektorban.

A törvényjavaslat szerint "a Kormány rendeletben határozza meg a bruttó 300 ezer forint alatti munkabérek nettó értékének megőrzéséhet szükséges munkabéremelés mértéket."

Csak a megőrzésről van szó, a nettó bér nem fog nőni, és még ezt is csak ilyen eszközzel tudják elérni.

A végrehajtását a munkaügyi ellenőrzések keretében fogják ellenőrizni, vagyis a munkaügyi ellenőrök átnézik a bérpapírokat …

Amennyiben ilyesmit találnak a munkaügyi ellenőrök, akkor az adott cég "a jogsértést megállapító jogerős határozattól számított két évig közbeszerzési eljáráson ajánlattevőként nem indulhat és a központi költségvetésből, valamint elkülönített állami pénzalapokból származó támogatásban nem részesülhet."

Beszarok, 1 év alatt túllépnek a kommunistákon is.

Orbán Viktor fogja személyesen eldönti, hogy ki mennyi béremelést kapjon … ezek – bassza meg-, tényleg úgy gondolják, hogy csak attól függ a béremelés, hogy a kormány hogyan határoz. Menyi legyen Gyurikám? 3%? 4%?
Bevétel, kiadás, extraadók, profit, infláció, költségek, ezekről van valami fogalmuk?

Ha törvényileg eldöntik, akkor valószínűleg a magánszféra nem tud mást csinálni, mint végrehajtja, legfeljebb elküldenek 2-3-4-10 embert, hogy az ő bérükből kijöjjön a kormány által előírt béremelés.

A kirúgott emberek meg mehetnek közmunkásnak, erről bővebben majd holnap.

Megosztás