Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Bohócforradalom helyett fokozott közbiztonsági ellenőrzés

Míg 1989 június 16-án egy kócos-borostás fiatalember rövid, de velős beszédével felrázott egy országot, addig ma, 22 évvel később ennek fiatalembernek a kormánya a legsunyibb, legpitiánerebb módszerekkel akadályozza meg, hogy honfitársaink egy csoportja, élve alkotmányos jogaikkal, tiltakozhasson.

Négy szakszervezeti konföderáció mára hirdetett meg demonstrációt a Munka törvénykönyvének módosítása, az Országos Érdekegyeztető Tanács feloszlatása, a korkedvezményes nyugdíjak megvonása és a munkanélküli segélyek átalakítása ellen. Ehhez csatlakoztak volna a rendvédelmi dolgozók este, amely a "bohócforradalom" nevet kapta, Orbán gúnyos beszólása után.

Csakhogy.

"Véletlenül" éppen mára hirdetett meg az ORFK egy "fokozott közbiztonsági ellenőrzést" az ország egész területére kiterjedően.

"Az intézkedés végrehajtása érdekében a szabadságon és betegállományban lévők kivételével a teljes hivatásos állományt berendelték szolgálatteljesítésre június 16-án reggel 7 órától június 17-én éjfélig Az intézkedés különlegessége, hogy – a szokásos gyakorlattól eltérően – kollégáink számára még saját mobiltelefonjuk maguknál tartását is megtiltották!" – írja a FRSZ.hu.

Az éjszakás műszakban dolgozó rendőrök sem mehetnek haza, bent kell maradniuk a szolgálati helyükön.

33 ezer rendőrt helyeztek így készültségbe, és azért egy pozitívumot azért tudok mondani: kétségkívül a mai napnál nagyobb közbiztonságot nem lehet elérni, hiszen az ÖSSZES rendőr dolgozik.
A hírek szerint "
a berendeltekkel láthatóan nem nagyon tudnak mit kezdeni a megyei kapitányságok: akit lehet, négyesével-ötösével autóba ültették, ők egész nap a településeken autóznak járőrözés címén, a többiek pedig a kapitányságokon malmoznak."

Bravó, Pintér Sanyi! Legközelebb ha vasutassztrájkot szerveznek, akkor legyen országos kerék-felülvizsgálati nap, és kopogtassák végig a több tízezer vasúti kereket, ha egészségügyi tüntetés készülődik, akkor meg legyen országos egészségügyi nap … ezek után merjenek a dolgozók tüntetni a magánszférába!

Jelenleg (még) bárki tüntethet bármiért. A melegek, a romák, a tanárok, a nővérek, a taxisok, a postások, a szakszervezetek, a nyugdíjasok, a sárkányröptetők, a bélyeggyűjtők, bárki. Szólásszabadság van. Meg véleményszabadság. Amiért a kócos-borostás fiatalember szónokolt 22 éve.

Draskovics-szintű húzás ilyen sunyi módszerrel keresztbe tenni a rendőröknek. Sokan vagyunk, akik nem értenek egyet azzal, hogy 40-50 éves rendvédelmi dolgozók nyugdíjba vonuljanak, de attól még pontosan ugyanannyi joguk van tiltakozni, mint minden magyar állampolgárnak.

A tragikomikus, hogy ez a 33 ezer rendőr mégis ott lesz a bohócforradalom helyszínén. A kordon másik oldalán ők fogják biztosítani a tüntetéseket, szemmel tartva a tiltakozó nyugdíjas rendvédelmiseket.

(Az MTI-n a mai hírek között pontosan nulla darab szól a "bohócforradalomról", vagyis a mai napi széles körű tiltakozásokról, de pl. az Origon lehet követni az eseményeket.)

Megosztás