Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tvrtko újabb ötletéből készül törvény

Tvrtko, már megint  …

Először élő adásban bemondja, hogy milyen jó lenne, ha törvényileg tilos lenne dohányozni az autóban, ha gyerek is ül benne, mire a fideszes faszi a stúdióban a homlokára csap, hogy "aztakurva, zseniális ötlet", és még aznap megírja és be is nyújtja a törvénytervezetet a Parlamentben.

Most pedig az a problémája, hogy egy ügyvéd jelentkezett nála, hogy az ügyfele, egy gyilkossági ügy elsőrendű vádlottja szívesen nyilatkozna a Naplónak – pénzért. Jézus Krisztus, hallatlan!

Hát hová jutott a hazai televíziózás?! Pornósok és kurvák főműsoridőben, pénzért nyilatkozó gyanúsítottak!

"Elmondtam, hogy ingyen, juttatás nélkül megszólaltatjuk védencét, annál is inkább, mert egy kiemelt gyilkossági ügyről van szó, érdekes lenne megmutatni és meghallgatni az eddig hallgatásba burkolózó elsőrendű vádlott verzióját is. De nem fizetünk érte. (…) Tudtam és tudok is róla, hogy ma Magyarországon létezik ilyen fajta „üzletelés”. A fenti problémával kapcsolatban jelenleg szabályozás nem létezik.

Ugyanakkor hiszem, valamilyen formában, törvényben is szabályozni kellene, illetve kell azt, hogy életellenes vagy erőszakos bűncselekmény gyanúsítottja, vádlottja vagy elítéltje ne kaphasson pénzt olyan interjúért, amit magával a bűncselekménnyel kapcsolatban ad. És hiszem, hogy ennek a törvényi szabályozásnak vonatkoznia kell az érintett gyanúsított, vádlott vagy elkövető más megjelenésére, szereplésére is.  

Röviden és tömören: senki ne juthasson plusz bevételhez azzal a bűncselekménnyel kapcsolatban, aminek elkövetésével gyanúsítják, vádolják, vagy aminek kapcsán elítélték!" – írja Tvrtko az oldalán.

Majd rájön, hogy ez mekkora baromság, és próbálja menteni a hülyeségét:
"Természetesen a sajtó-, és szólásszabadság számomra szent és sérthetetlen, ezért a gyanúsítottat, vádlottat vagy jogerősen elítélt személyt sem lehet – ne is lehessen – korlátozni abban, hogy elmondhassa saját verzióját, véleményét, álláspontját. Ugyanakkor ezt ne tehesse pénzért, vagy más ellenszolgáltatásért cserébe."

Az ilyet teljesen lehetetlen törvényileg szabályozni, mondjuk nem a gyanúsítottnak fizetnek, hanem a gyanúsított családjának, vagy az ügyvédnek. A Népszabi szerint "miután a riporter indítványa találkozott a kabinet egyetértésével, már dolgoznak a törvényjavaslat előkészítésén" …

Tvrtko meg jobb lenne, ha előbb a saját csatornájánál nézne körül, és kérdezze már meg, hogy a TV2 mennyit fizetett Raffael Sándornak a szuperexkluzív 30 perces interjúért a Frizbiben … eszem megáll ezen az álszent faszin.

Megosztás