Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Raffael a Frizbiben

Láttátok tegnap este a Frizbit?

El voltam képedve, hogy Orbán Viktor után Raffael Sándor is úgy érezte, Hajdú Péternek kell interjút adnia, így egy olyan órát dobott össze a TV2, hogy csak tátott szájjal tudtam magam elé bámulni: 30 perces Raffael-interjú, Tomcat, majd SP+Flour Tomi.

Szóval Raffael Sanyi, a jó húsban lévő gyanúsított. Megizzadt vele rendesen Hajdú, mert olyan mesét rittyentett a képernyőre, hogy az ország két legnagyobb fapofájú kamugépe, Szijjártó Peti és Nyakó mester is csak csettinthetett: ez igen, Sanyi!

 
05:10-nél: Azért ment 18 cm-es pengehosszúságú késsel szülinapot ünnepelni, mert előző nap egy TV-nek a dobozát vágta el, és utána zsebre vágta a kést, és a nadrágjában maradt. A mobiltelefonja viszont a kabátjában volt, teljesen életszerű, sok ember bulizik 18 cm-es késsel a zsebében, míg a telóját a kabátjában hagyja ….(Remélem lokál üzemeltetőjét megkérdezik a tárgyaláson, hogy vihette be a kést, a legalpáribb faludiszkóban is van motozás.)

A vallomás szövegét kirakta amúgy múlt héten a Kuruc, de más olvasni és más a TV-ben nézni, ahogy gúnyosan vigyorogva meséli, hogy ő rettenetesen félt, sose félt még ennyire, és önvédelemből lábon akarta szúrni Cozmát, ami – döbbenet – a 2 méter magas kézilabdázó szívét szó szerint kettévágta.

"Lementünk a tánctérre, nagy volt a tömeg, én nem inzultáltam hölgyeket, nem lökdöstem embereket, megálltam egy helyen, néztem a fiúkat, ahogy szórakoznak” – olvasható a vádlott vallomásában. Elmondása szerint feltűnt neki egy „magas srác és egy hölgy”, akik „jobban elengedték magukat”, majd arra lett figyelmes, hogy Németh Győző és a férfi dulakodtak.

Egyből odaugrottam, hogy szétválasszam őket, előrenyújtott kézzel Cozmát megtaszítottam, de nem esett el ettől a taszítástól, arrébb lépett 2 métert, Győzőt a másik kezemmel visszatartottam, és akkor elsötétült minden” – vallotta Raffael, majd úgy folytatta: a földön feküdt, nem tudta mi történt. „…nem értettem az egészet, hogy ez most mi. Automatikusan belenyúltam a zsebembe a késért, és nem azért, hogy ezért az ütésért én valakit megszúrjak, hanem eszközös támadás ellen eszközzel megvédjem magamat” – mondta az elsőrendű vádlott.

Emlékei szerint hozzávágtak egy széket, „valóságos háború alakult ki”. Mikor segítő szándékkal közelebb lépett, a társaság ellökött egy embert. „Háttal állt nekem, hátranyúlt valamiért, fordult valamiért, megijedtem tőle, és hirtelen ott – mivel nem voltam még soha az életben ilyen veszélyes helyzetben, hogy ilyen 2 méteres emberek eszközzel támadnak – egy ilyen meggondolatlan döntésben (…) jobb kézzel tettem felé egy ilyen szúró mozdulatot, és ahogy fordult hátra, hátrafelé belecsúszott ebbe a késbe, amit én fogtam jobb kézzel. És eltűnt előlem ez az ember…

A fal mellett egy ütést kaptam, amitől lementem a földre (…) 8-10 ember körülvett (…) bármennyire nem akartam, a bal zsebemben lévő kést elővettem, és hátráltam ezektől a támadóktól (…) nem akartam bántani senkit… 2 méteres emberek voltak, oroszul kiabáltak (…) én nem tettem senki felé egyetlen egy támadó mozdulatot, nem volt támadó szándékom. Ahogy elfordulok jobbra, berobbant egy támadó a látóterembe, és egy olyan érzésem volt, hogy meg kell akadályoznom ezt a támadót, de már úgy éreztem, elkéstem, hogy már nem tudom megakadályozni, mert olyan gyorsan ment és olyan távolt volt, úgy éreztem, hogy a lehető leggyorsabb mozdulattal, a legmesszebbre kell, hogy tegyek egy szúró mozdulatot.

Raffael elmondása szerint reflexszerűen, a támadó elé kitört és lábmagasságban tett egy szúrómozdulatot a bal kezében tartott késsel. „…egy félíves szúrás volt, a berobbanó ember megállítása céljából, az ő lábára akartam szúrni (…) amikor tettem ezt a mozdulatot, egy ilyen nagyon rossz érzésem volt, hogy egy ilyen dolgot meg kell tegyek, és a gyomrom összerándult…” – emlékezett vissza a vádlott. Ezután állítása szerint szem elől tévesztette támadóját, de mikor felnézett, látta, hogy mi történt és ott, a helyszínen rosszul lett a látványtól. „Nem akartam elhinni, hogy ez most hogy történt, ez hogyan létezik, és fölmásztam a földről, néztem a szememmel a sértettet és egyből az volt az első reakcióm, hogy most mentőkért kell telefonálni (…) ismét visszanéztem a sértettre és kértem, hogy nézzen rám, de nem nézett rám és néztem a bal kezemet, hogy mit csinált a bal kezem, kiejtettem a kést a kezemből és ahogy esett össze a sértett, megijedtem és megindultam a kocsihoz."

Hejj, az a fránya bal kéz, szinte önálló életet élt … ezzel az erővel azt is vallhatná, hogy Cozma öngyilkos akart lenni, ezért szalad bele a késbe.

Persze nem véletlenül ez a vallomása, 1,5 évig be sem ismerte hogy ő szúrt, az egész vallomás-interjú-média arra megy, hogy ne tényleges életfogytiglant kapjon, hanem csak 20 évet …reméljük a bírónak helyén lesznek a tökei, és nem nézte ez a színjátékot a Frizbiben.

Megosztás