Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy tagadás, egy állítás

Az igazmondó Farkas Flóriról szóló posthoz írtam kommentben, hogy "Szerintem most azt fogja játszani, hogy nem történt semmi. Amnézia :)"

Nos, ennél egy picit tovább mentek, egészen a konkrét tagadásig.

Igaz, ezt a nehézsúlyú feladatot már nem Flóri, hanem Balogh Zoltán felzárkóztatási államtitkár vállalta magára, akivel együtt ültek azon a bizonyos brüsszeli sajtótájékoztatón és a MTV-ben is.

MTI-közlemény:

"Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság: elutasítjuk a hátrányos helyzetűek szembefordítására irányuló törekvéseket

Budapest, 2011. május 31., kedd – Visszautasítjuk azokat a múlt héten megjelent tudósításokat, melyek azt a látszatot szeretnék kelteni, mintha a kormányzat bárkit származása alapján, alanyi jogon kívánna plusz támogatásban részesíteni.

Ilyet sem az Országos Roma Önkormányzat elnöke, sem más kormányzati szereplő nem mondott vagy nyilatkozott. A 2011. december 27-én elfogadott, 1315/2010. számú,  a szegregált lakókörnyezetben mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci modellprogramjának koncepciójáról és a kapcsolódó intézkedésekről” szóló kormányhatározat világosan rögzíti azokat a feltételeket és azt az elvárt teljesítményt, melynek alapján bárki (származásától függetlenül) részt vehet a komplex modellprogramban. 

A résztvevők elsősorban új vagy felújított lakóépületben való elhelyezésben részesülhetnek, további támogatott képzések és munkalehetőség biztosítása mellett. A résztvevők számára a kötelmek elmulasztása a programból való kiesést eredményezheti. Kizárólag olyan családok juthatnak jobb lakókörülmények közé, amelyek munka-, tanulási és/vagy közösségi teljesítményében növekedés tapasztalható, és ez a helyi közösség számára is megismerhető.

Budapest, 2011. május 31.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság"

 

Igen, gazdagabbak lettünk egy új infóval: 2010. december 27-én megszületett a 1315/2010 számú kormányhatározat "a szegregált lakókörnyezetben mélyszegénységben élõk komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerõ-piaci modellprogramjának koncepciójáról és a kapcsolódó intézkedésekrõl".

Nem röstelltem előtúrni a Közlönyből, íme:

 

Aki kiolvassa belőle a közleményben elmondottakat, az…. az…. az egy zseni!
Várjuk a jelentkezését!

Megosztás