Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Így tedd anonimmá a szociális kérdőívet

Tegnap megjött a szociális kérdőív személyes Orbán Viktortól, a vastag boríték több csodát is rejt, fussunk végig rajtuk. Az alibikérdések lényegtelenek, azokra nem is térnénk ki.

1. Vonalkód a név felett

Az 1 milliárdos büdzsébe nem fért bele, hogy két külön A4-es lapra nyomtassák a 10 nyomorult kérdés, de Orbán 1 oldalas levelét azért mellékelték.
A kérdések az egyik A4-es lap két oldalára kerültek fel, így aki kitölti és visszaküldi a kérdőívet, annak bizony ott lesz a neve, címe és még egy gyanús egyedi vonalkód is, mivel mindezek ott szerepelnek a fejlécben.

Semmi baj, egy kisolló segítségével 15 másodperc alatt anonimmá teheted a kérdőívet, igaz, ezzel megy a levesbe a hátlapon a hetes kérdés, a devizahiteles.

2. Emailcím

Íme, egy csodálatos lehetőség, hogy az ország egyik legnagyobb, éppen épülő spamlistájára felírasd a haragosod, a köcsög munkatársad, a főnöködet, a kedvenc politikusodat.



3. A kép

Hát ez beszarás a köbön. Nem tudom mi volt a koncepció, talán nem akartak a lap alján ilyen sok helyet üresen hagyni, de egy elképesztően béna, félig kifestett (!) rajzot tettek oda, rajta apa, anya, 3 gyerek, nagypapa bottal (talán rokkant? mert akkor a munka világa várja vissza!), egy tehén (!), és a nagymami valami növénnyel a kezében (talán kender?).
Nem sikerült egy fényképet készíteni? Gyorsan felskiccelt egy rajzot Szijjártó Peti tesója? Mennyiért? Mi van a szerzői jogokkal? Hol a "művész" neve, csendélet címe?

Nem tudom hol láttam ilyen rajzot, talán Rákosi elvtársnak küldtek a a gyerekek ilyeneket, vagy a 70-es, 80-as évek nemi felvilágosító könyveiben voltak ilyenek. Vagy a Jehovás szórólapokon.

Érthetetlen az egész, mindezt 8 millió (!) példányban.

Valaki küldjön be egy vízfestéket, hogy befejezzék a művet:


4.
Adatkezelés

Az adataimat "a Kormány által kijelölt államigazgatási szerv" kezelje, és felhasználhatja a velem való közvetlen kapcsolattartáshoz? Milyen szerv? Milyen közvetlen kapcsolattartás?
Az írásban történő visszavonást kinek kell küldeni?

Kattintva nagyobb:

 

 
5. A válaszboríték


Az irányítószámra hívnám fel a figyelmet … milyen figyelmesek, nem? Megvették maguknak az 1848-es irányítószámot. Vajon az 1956 kié lehet?

Ja, és tényleg Orbán Viktor személyesen fizeti a postaköltséget, a saját pénzéből? Mert akkor érdemes lenne beindítani a Nagy Borítékmásoló Bizniszt, hálánk jeléül az eddigiekért…

+ Szijjártó

Megkérdezték a jó Pétert, hogy miért kellett vonalkód a kérdőívre. Bár ne tették volna …
Lehetett előre sejteni a választ: "gyurcsányahibás" és "elmúltnyolcév" …

"Az egyik leglényegesebb különbség a Gyurcsány-korszak és a nemzeti ügyek kormánya között, hogy míg a szocialisták az emberek feje fölött hoztak döntéseket, mi a konzultációkra alapuló kormányzást folytatjuk az ország megújítása, átszervezése érdekében. A személyes adatokra eszerint azért lesz szükség, mert a szociális konzultációt újabb konzultációk fogják követni, ezért került sor a változtatásra, és immár lehetőség nyílik a nemzeti konzultációban való részvételre elektronikus úton is."

Megosztás