Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Elnézést, hogy nem értettük meg elsőre

Elnézést kérünk, hogy nem értettük meg a Lázár-Balsai tandem alkotmánymódosítási törvényjavaslatából, hogy pontosan mit szeretnének …

Az nem számít, hogy mi van a törvényben, sőt, hogy mi szerepel az alkotmánymódosításban, mi a konkrét szöveg, most megtanultuk a leckét, csak az számít, hogy ők mire gondoltak.

"Hamarabb el kellett volna mondani, hogy kire vonatkozik a javaslat. Pénteken, amikor beterjesztették a módosítást, el kellett volna mondani három dolgot:
1. azt, hogy aki munkaképes, annak vissza kell térnie a munkaerőpiacra;
2. a javaslat csak a rendvédelmi dolgozókat érinti, a bányászokat, vegyészeket, operaénekeseket nem;
3. csak az 57 év alattiakra vonatkozik a javaslat, vagyis a mindenkori nyugdíjkorhatár mínusz 5 év alattiakra.
" – nyilatkozta egy fideszes képviselő.

Lázár pedig azt mondta a parlamentben, hogy "a tervezet kizárólag azt a 30 ezer rendőrt érintené, akik korkedvezményes nyugdíjjal vonultak nyugdíjba, másokra nem lenne érvényes. A korkedvezményes nyugdíj diszkriminatív, hiszen például tanárokra nem vonatkozik."

A korengedményes nyugdíj elvétele csak a rendőröktől az nem diszkriminatív? Hogy is van ez akkor?

Lázár szerint 30 ezer, 57 évnél fiatalabb rendőr kap korengedményes nyugdíjat.

Korhatár alatti öregségi nyugdíjban részesülők:

1974-1954 között született korengedményes nyugdíjban részesülők száma összesen: 30.339.

Ebben benne van mind a 900 szakma összes korengedményes nyugdíjazottja, még Horn Gábor, és Gesztesi Károly is, szóval hazudsz Lázár, hazudsz, nincs 30 ezer korengedményes rendőr.

Lehet dobálózni a számokkal, Lázár, de nem lenne ezerszer korrektebb azt is elmondani, hogy mit terveztek ezzel a 30 ezerrel emberrel?  Ugyanis jelenleg "csak" 3000 rendőr hiányzik az állományból. Persze akármennyi embert vissza lehet helyezni az állományba, de azért remélem azzal tisztába van Lázár, hogy ebben az esetben ezek az emberek állami nyugdíj helyett állami bért fognak kapni. Vagyis az sokat nem spórol meg rajtuk, sőt …

Friss:
"A jövőben a rendőrség is részt venne a közmunka szervezésébentudta meg a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a jelenleg az Nemzetgazdasági Minisztériumban működő munkaügyi államtitkárság mellett, létrejön a kizárólag közmunkára szakosodott helyettes államtitkárság, méghozzá a Belügyminisztérium berkein belül.

A tárca megerősítette, hogy a 2012. január 1-jétől induló közmunkaprogram végrehajtása a Széll Kálmán-terv értelmében a belügyhöz tartozik. A napilapnak a rendőrség bevonását firtató kérdését úgy kommentálták, hogy a program széles körű koordinációs, ellenőrzési és értékelési feladatokra való felkészülést igényel.

A Magyar Nemzet azonban úgy értesült, hogy a szakterület többi közt azért került a BM-hez, mert a programmal összefüggésben álló szociális intézkedések közbiztonsági problémát is felvetnek."

A Belügyminisztérium fogja szervezni a közmunkát, hogy a lázadó "közmunkásokat" meg megszaporodó megélhetési bűnözést "leverje" …. csodálatos lesz 2012-ben is ez az ország!

Már most szeretném jelezni, a BM totálisan alkalmatlan közmunkaprogram kiírására, megszervezésére, lebonyolítására, de szerintem itt nem is ez a lényeg, hanem hogy ha gond lesz, a rendőrség gyorsan akcióba lendüljön.

Van még olyan ország, ahol a "Nagyszabású Sosemlátott Mértékű Közmunkaprogramot" a Belügyminisztérium szervezi?

Sajnos lehet, hogy nem látjuk át a Nagy Tervet: lehet, hogy az éhséglázadások leveréséhez valóban kelleni fog ez a 30 ezer rendőr, mivel Orbánék látják-tudják, hogy nálunk a katonaság erre teljesen alkalmatlan.

Friss2:
Egy jó FB-komment:
"Biztos megnéztek hétvégén valami régi amcsi filmet, pl Bilincs és mosoly Paul Newman-el, ahol a 30-as évek Alabamájában a csíkos ruhás rabok törték a követ az út szélén, a fehér seriff meg ott állt puskával a kezében lóháton, fűszálat rágcsálva a foncsorozott napszemüvege mögött. Passzol is a KDNP-hez, Kayne West, mint egy fekete Semjén Zsolt, Jesus Walk. We are war on Államadósság, most of all… Munkanélkülibűnözés."

BAZ-megye, 2012 forró nyara?

Megosztás