Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Forró lesz a nyár: 600 ezer nyugdíjast vonnak be az államadósság elleni harcba

2010. január 19, levelet hozott a postás:

Ön levágta és eltette a garancialevelet? Mert bekövetkezett az, amit írtak, komoly veszélybe kerültek Magyarországon a nyugdíjak …

"A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját."

Nézzük, hogy kívánják a garanciát érvényesíteni.

Bár már kész van az új, szuperalkotmány, az csak 2012. január 1-én fog hatályba lépni, így még a hatályos alkotmányt hegesztik:

Magyarul: ha nem vagy még 62 éves, de már nyugdíjat kapsz, akkor kikúrnak a nyugdíjrendszerből, és ha valóban rokkant vagy, akkor szociális ellátást kapsz, de ha nem vagy rokkant, akkor nem kapsz semmit sem, és mehetsz munkát keresni, a hivatalos indoklás szerint "a jövendő generációk érdekeire és várható terheire tekintettel".

Mindezt jegyezte Dr. Balsai István, úgy, hogy 2, azaz kettő nappal előtte maga az igazságügy miniszter, Navracsics közölte, hogy ők (a Fidesz) nem terveznek ilyesmit tenni, mert az alkotmányellenes lenne … 

"Nincs szó arról, hogy a korkedvezménnyel nyugdíjba vonulók helyzetét felülvizsgálná a kormány. Nem biztos abban, alkotmányos megoldás az, hogy ha valaki már nyugdíjba ment egy meghatározott jogi konstelláció mellett, akkor annak a nyugdíját utólag felülvizsgálják."
 
Nos, ez a probléma megoldva, hiszen az alkotmánymódosítás felett az Alkotmánybíróságnak nincs fennhatósága …

Nem nagyon szarozik a Fidesz, az ötletet hétfőn dobta be Pintér a szakszervezetekkel folytatott tárgyaláson, pénteken meg már be is volt szépen nyújtva az Országgyűlésnek a törvénymódosítás.

Nézzük a számokat, hány embert és milyen összegeket érint a 3 millió nyugdíjasból:

238 ezer korhatár alatti nyugdíjas, havi 28,7 milliárd forint.

337 ezer korhatár alatti rokkantnyugdíjas, havi 24,6 milliárd forint.

Korhatár alatti öregségi nyugdíjban részesülők:

Korhatár alatti rokkantnyugdíjban részesülők:

Látható, hogy az érintettek nagy része 1950-1954 között született, vagyis most 57-61 évesek, és 62 év a nyugdíjkorhatár ….

Már itt a blogon is többször beszámoltunk a korengedményes és a rokkantsági nyugdíjrendszer anomáliáiról, a 40 éves, makkegészséges nyugdíjas kommandósról, katonáról (itt, itt, itt, itt és itt). Ezek az esetek, amiket elég szépen bemutattak (többek között Origo, Házon kívül) joggal háborították fel az embereket.

De itt most a Fidesz megint dettó ugyanazt csinálja, mint a 2 millió forint feletti végkielégítések különadójánál. A pár tucat "pofátlan" végkielégítés miatt hoztak egy olyan, általános törvényt, amely eme pár tucat eset mellett több ezer olyan embert is érint, aki életében nem kapott pofátlan végkielégítést … de ez ugye kit érdekel?

Úgy látom, a fürdővízzel együtt kiöntik a gyermeket is … nem gondolnak bele, hogy milyen riadalmat okoz ez a lépés a Zemberekben? Hogy 600 ezer – nagy részük 57 és 61 év közötti – valószínűleg teljesen becsületes, egy életet ledolgozott ember életét teszik tönkre? Akik nem csaltak, nem loptak, a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el, mikor korengedményes nyugdíjba mentek. A Véleményvezér találó hasonlata: olyan ez, mint kézigránáttal halászni.

MILYEN MUNKA VILÁGÁBA TÉRJENEK VISSZA, MIKOR HIVATALOSAN "CSAK" 650 EZER EMBERNEK NINCS MUNKÁJA???
 
Ez olyan elképesztő pofátlan kormányzati arrogancia, mely még a magánnyugdíjak elvételét is lekörözi.

Ez után mi következik? Mert nem látom, hogy bármilyen morális, erkölcsi vagy törvényi határ lenne a Fidesznél.

A rendvédelmi szakszervezetek érthetően teljesen kiborultak, valószínűleg Pintér sem fog lemenni közéjük, mert felhúzzák egy lámpavasra, és abban sem vagyok biztos, hogy megállnak a Parlament lépcsőjén … csodálatos látvány lesz a lángoló Parlament és az ezt végignéző dühös tűzoltók kompozíciója … mert egyik sem fog a tömlő után kapkodni.

"Hatvanéves embereket akarnak az állományba, hogy másszanak a kosárban? Hol helyezkedik el az, aki tíz éve nyugdíjba vonult? Ki fogunk menni megint az utcára. Komolyan aggódunk, hogy meddig tudjuk a törvényes kereteken belül tartani a fiúkat. A vonulós tűzoltóknak nincs semmi veszítenivalója, ráadásul az egész életüket életveszélyben élik, lemondva az alkotmányos jogaikról. Már az április 16-i tüntetésen is voltak olyan hangok a tűzoltók között, hogy be kellene mennünk az Országházba. Akkor is, ha zárva van az ajtó." – nyilatkozta ma Árok Kornél, a HTFSZ (tűzoltószakszervezet) elnöke

Hogy érdemes-e egyáltalán a Fidesszel tárgyalni, azt azt hiszem világosan kiderül a Miniszterelnökség közleményéből, amit szombaton adtak ki. Sok szót nem pazaroltak el rá, az már biztos.

"Az elmúlt nyolc év szocialista kormányai súlyos örökséget hagytak hátra, a Gyurcsány-korszakban ugyanis a végletekig eladósították Magyarországot. Most a legfontosabb cél, hogy az államadósságot le tudjuk győzni, ehhez szükség van az ország megújítására, és mindenkinek a munkájára, aki dolgozni tud. Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson negyvenegynéhány éves tapasztalt, életerős emberek munkájáról; éppen ellenkezőleg: a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője."

Természetesen Gyurcsány a hibás!
Nem csak a 40 évesekről van szó b’meg Szijjártó, hanem a 60-61 évesekről is.

Augusztus 20-án szerintem újra felállítják a kordonokat, október 23-ba meg jobb, ha bele sem gondolunk.

A Fidesz egy év, 365 nap alatt elérte, amit Gyurcsány Ferenc is csak 4 évnyi kőkemény munkájával tudott elérni: majdnem minden társadalmi csoporttal frontot nyitott, a ZP-be járó tiniktől kezdve 61 éves nyugdíjas tűzoltóig beszámítva.

2009. május 16.
Orbán Viktor beszéde a Polgári Szociális Bázis rendezvényén, Budapesten:

"Amikor figyelem a kormánykoalíciós érveket a szociális juttatások megvonásakor, a nyugdíjcsökkentéskor, a gyes, a gyed átalakításakor, a családi pótlék megadóztatásakor, tisztelt Hölgyeim és Uraim, én úgy látom, hogy Magyarországon most már nemcsak odáig merészkedik el a kormány, hogy azt mondja, hogy akik nem dolgoznak, nem állnak munkában, nem hajtanak közvetlen hasznot, nem átképezhetők, egyáltalán nem vethetőek be a munka frontján, hogy az ő nyelvükön próbáljak beszélni, nem egyszerűen csak indifferensek – mert ilyet már mondtak korábban is –, lassan olybá tűnnek fel, mintha ők lennének a közellenség. Akik ingyenélők lennének, akik kiennék a többieket a vagyonukból, akik a haladás útjában állnak. Olyan emberek, akik lehúztak 30-40-50 évet munkában. Hogyan lehet őket akadálynak tekinteni? (…)

Amikor tehát arra biztatom Önöket, hogy menjenek el június hetedikén választani, akkor nem egyszerűen csak egy leendő kormányprogram nevében és érdekében teszem ezt, hanem az elementáris emberi méltóság nevében is. Azok az emberek, akik ma nem munkából élnek, hanem valamilyen ellátást kapnak vagy azért, mert korábban hosszú-hosszú éveket ledolgoztak, vagy azért, mert most a családjukról gondoskodnak és gyermeket nevelnek, ezek az emberek is megérdemlik a tiszteletet és az elismerést, kijár nekik az emberi méltóság tisztelete. Na, ezt kell megvédenünk! Az emberi méltóság, mindannyiunk emberi méltóságának a tiszteletét kell megvédenünk június hetedikén!"

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Megosztás