Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kritika helyett világosságot

Szépen beleillett a két-har-mad! arroganciájába és a narancsdiktatúrától rettegő népszavás publicisztikákba a Matolcsy által benyújtott 2011-es költségvetést kritizálni merészelő Költségvetési Tanács tavaly decemberi kiherélése.

Az [origo] szépen összefoglalta a történteket: Az évi több mint 800 millió forintból működő KT idénre kért keretének java részét, 825 millió forintot a roma ösztöndíjprogramokra irányították át, további 10 millió forintnak pedig az Országgyűlés Hivatala lett a célállomása, a KT negyven elemzőjét kivétel nélkül utcára tették, a KT három vezetőjéből kettőt még év végével visszahívtak, az elnök, Kopits György pedig február elején lemondott. A korábbi elemzői stáb egy része, költségvetési elemzések készítésére egy civil társaságot alapított április végén, Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest néven. Most a KT  egy szakértői stáb nélküli háromfős testület, elnöke a kormánypárthoz közel álló Járai Zsigmond, Fidesz-képviselőből az Állami Számvevőszék elnökévé avanzsált Domokos László, és az Orbán-kormány által számtalanszor támadott Simor András jegybankelnök.

Csináltak maguknak a régi KT helyett egy bábtestületet, miután a renitenseknek bemutattak.

Most meg jó alaposan ki is röhögik őket, persze diplomatikusan és nemzetien.

Ugyanis a volt Költségvetési Tanács jogutódja az Országgyűlés Hivatala lett, "hozzá" kerültek a KT tárgyi és pénzügyi javai egyaránt.

Magyar Közlöny:

 

Vagyis az elkölthető 655 millió forintból 470 a KT-től származik, annak megszüntetésével spórolták meg. És vajon mire költik?

Hát erre:

A teljes felhívás itt.

Megosztás