Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Pintér már csak tudja

A Széll Kálmán tervben jelentették be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között.
A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő demonstráció.

Pintérnek amúgy elég érdekes (érdes) a tárgyalási stílusa, április elején jóformán leteremtette a szakszervezeteket, hogy ők nem dolgoztak ki javaslatot a törvényhez, így Pintér (a kormány jó szokását megtartva) a teljes rendőri állományt megkérdeztette a készülő életpályamodellről és az egyenruhások nyugdíjáról:
"Ha megnézzük, hogy a szakszervezetek milyen javaslatot tettek az állománynak, tagságunknak az életpályamodell-kialakításukhoz – egy szakszervezet kivételével -, nullának tudom értékelni. Senki nem tett javaslatot. Ennek megfelelően a parancsnoki kart kérem fel, soron kívül gyűjtse be a teljes állomány javaslatait." -mondta Pintér (videó a tárgyalásról itt)

A tárgyalást az tette egy picit pikánssá, hogy a felháborodott rendvédelmisekkel szemben ("Hova akarjuk 65 évre emelni a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nyugdíjkorhatárát, amikor nem élik meg a 65 évet? Az a cél, hogy a munkából menjünk ki a temetőbe?") úgy ült és tárgyalt Pintér Sándor, hogy ő már 1996-ban, 48 évesen elment nyugdíjba.

Pintér immár 15 éve nyugdíjas (most 63 éves), de kőkeményen tolja a kormány álláspontját, hogy "65 éves kor előtt senki nem mehet nyugdíjba!" …
Nem hiába találták ki ezt a kecskére káposztát dolgot, Pintér csak tudja, milyen 48 évesen nyugdíjba menni, ő is szenvedő alanya volt ennek …

Amúgy Pintérnek egész jól bejöttek a nyugdíjas évek … nektek például hány A4-es oldalra férnének ki a neveteken lévő ingatlanok? Mert Pintér Sándornak 15 db A4-es papírra volt szüksége ehhez …
Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a minisztersége miatt kénytelen volt eladni a cégeit, így kénytelen volt beírnia a vagyonnyilatkozatába, hogy milyen bevétel várható: 2011-ben 500 millió, 2013-ig pedig 1 milliárd forint.

A miniszteri fizetése mellé (nem sikerült neki a pontos összeget megkérdezni, így beírta a lelkem  hogy "kb." …) minden hónapban megkapja a nyugdíjat is.

Így kell ezt csinálni … 48 évesen nyugdíjba menni, 62 évesen miniszterséget elvállalni, miniszteri fizetés mellett a nyugdíjat is felvenni. 

(Van még nyugdíjkorú miniszter, Martonyi János és Réthelyi Miklós, ám ők a vagyonnyilatkozatuk szerint nem kapnak nyugdíjat.)

Megosztás