Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Mi legyen a rezsivel, és más értelmességek

A tegnapi munka ünnepe alkalmával a Miniszterelnök Úr mindenki, de különösen a partneri nyomda megelégedésére egy új, munkahelytámogató intézkedést jelentett be.

A nemrég lecsengett, potom 500 millió forintba kerülő alkotmányozási kérdőív után Orbán Viktor most Szociális Konzultációt indított el. Erről tegnap értesülhettünk egy, a Facebook-oldalára feltöltött, gondosan megkomponált videóból. Háttérben babakocsis családok a játszótéren, elöl a papírokban lapozgató miniszterelnök. 

 

"Talán emlékeznek rá, hogy nemrégen egy alkotmányozási konzultációt indítottam útjára. Köszönöm az akkori segítséget, a visszaküldött válaszok (920ezer a 8 millióból – a szerk.) alapján úgy érzem, igazán jó alaptörvényt alkottunk, amely biztonságba helyezi minden magyar ember jövőjét.

Most olyan kérdéseket fogok Önökhöz intézni, amelyek a mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak: munka vagy segély; hogyan legyen több munkahely; mire tanítsák a gyermekeinket az iskolában; mi legyen a rezsivel; vagy hogyan és miképpen segélyezzük azokat, akik segítségre szorulnak.

Kézhez fognak kapni egy levelet, amely egy kérdőívet is tartalmaz, és arra kérem Önöket, hogy gondosan olvassák el, töltsék ki, és küldjék vissza. Természetesen én is tudom, hogy a döntés felelősségét nem háríthatom át. A döntést a magyar parlament képviselőinek kell meghozni, a magyar kormány tagjainak, és a miniszterelnöknek kell meghoznia. De mindig van olyan szempont, olyan sajátos látószög, választói bölcsesség, amellyel a döntéshozók nem feltétlenül rendelkeznek. Ezért higgyék el, sokat segítenek nekünk, ha elmondják a véleményüket.

Izgalmas és fontos kérdések ezek, mindennapi életünket határozzák meg. Idézek közülük néhányat – tíz kérdést küldök majd egyébiránt Önöknek.

– Vannak, akik szerint be kell vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, hogy nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?

– Vannak, akik azt javasolják, hogy az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket, míg mások szerint a segélyezés elegendő megoldás a munkanélküliség problémájára.

– Vannak, akik szerint az oktatás rendszerét úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzéből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni, míg mások szerint az oktatást nem kell a gazdaság igényéhez igazítani. Vajon Ön mit gondol?"

 

Háááát….. alighanem most nagyobb lesz a válaszadási aktivitás, ekkora hülyeséget már nem lehet szó nélkül hagyni. Aki látja/megkapja a csodás új kérdőívet, azonnal küldje el nekünk!

A fanok természetesen rajongva fogadták az ötletet…..

 

Megosztás