Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Új bűnözési formát fedezett fel a kormány

Új bűnözési formát fedezett fel a kormány, még az is lehet, hogy valaki elkiáltotta, hogy "Heuréka!". Végre!  Az egyenruhás bűnözés tényleg megnyomorítja a vidéken élők életét.

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormány amiatt, hogy egy új bűnözési forma, az "egyenruhás bűnözés" jelent meg Magyarországon – közölte kedvenc Szijjártónk.

Navracsics villámgyorsan le is gyártotta a törvénymódosítást:
 

Mivel még csak 1 kávét ittam még, és elég nehezen forognak a fogaskerekek, így szeretném megkérdezni, hogy a "másokban riadalmat" kelt, ezt pontosan hogy fogja mérni a rendőrség?

Megkérdeznek 100 embert, ha 10-ben riadalmat kelt, 90-ben meg nem, akkor az már elég a büntetéshez? Vagy elég csak két ember riadalma?
Most komolyan lecsuknánk két évre valakit egy olyan szubjektív dolog miatt, mint a "riadalom"?

A másik: helyi polgárőrségnek a tevékenységükhöz kell az önkormányzat és a rendőrség engedélye.
Mi történik olyankor, ha az önkormányzat és a rendőrség megadja az engedélyt, de feljelentik a polgárőröket riadalomkeltés miatt? Innentől minden polgárőrt fel lehet jelenteni?
És mi történik olyankor, ha az önkormányzat megadja az engedélyt, mert az önkormányzati képviselők is ott élnek a faluban/városban, de a rendőrség nem, de a polgárőrség elindul este járőrözni? Letartóztatják őket? Mire beviszik őket, elintézik a papírmunkát, reggel lesz, és a községet szétlopják…

De nézzük a törvényjavaslat indoklását, hátha okosabbak leszünk:

A Nemzeti Együttműködés Programja kinyilvánítja, hogy az állam kizárólagos joga és lehetősége a rend helyreállítása. A jogállam nem engedheti meg magának, hogy a közbiztonság fenntartására vonatkozó állami monopóliumot civil szerveződések erre vonatkozó törvényi felhatalmazás hiányában mindenféle állami kontroll nélkül, a hivatalosság látszatát keltve szervezzék. Elszaporodtak azok a magatartások, amelyek ugyan nem érik el a közösség tagja elleni erőszak tényállásában jelenleg szankcionált erőszak mértékét, azonban az egyes nemzeti, etnikai, faji, vallási csoportok tagjaiban jogos félelmet, riadalmat keltenek, ezzel etnikai feszültséget szítva.

Most már tényleg tele van a tököm, hogy a kisebbség "jogos félelme" van a fókuszban, a botrányos vidéki közbiztonság meg le van szarva.

"Félelem" és "riadalom" > betörés, lopás.

Ki a fasznak lenne kedve kimenni éjjelente őrködni, ha lennének járőröző rendőrök, példás szigor és példamutató büntetéseket kiszabó bíróság?

Mutatnám Pintér és Navracsics uraknak, hogy mi a gond:

Jász-Nagykun megye egyik bűnözéssel legfertőzöttebb térségébe, 7 falura 6 rendőr.

"Hét település, Kuncsorba (656 lakos), Örményes (1142 lakos), Szapárfalu, Fegyvernek (6629 lakos), Tiszabő (1985 lakos), Tiszagyenda (1005 lakos), Tiszaroff (1700 lakos) tartozik hozzánk, de huzamosabb ideje már csak hat körzeti megbízott, plusz „másfél” nyomozó dolgozik a körzetünkben. Hétköznap éjszakánként, illetve a hétvégeken, összesen ketten látják el a területünkön az ügyeletet, és ez nagyon kevés. Képtelenek vagyunk szétszakítani magunkat, pedig egyszerre több helyszínen, alkalmanként egymástól akár 60-80 kilométerre lévő területen is jelen kellene lennünk." – Simon Imre őrnagy, a fegyverneki őrs parancsnokal.

Hát, bűnözök nem igazán figyelnek arra, hogy hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között kövessék el a bűncselekményeket, az éjszaka például egy igen kiváló időszak ilyen célra. Vajon hogy érezné magát Pintér, Navracsics úr, a TASZ, az AI, az LMP meg az egész rettegő jogvédő bagázs, ha éjszaka betörnének hozzájuk, de a rendőr közölné, hogy éppen 60 km-re intézkedik egy másik ügyben, de délelőtt mindenképpen ki fognak menni, addig zárkózzon be és jó éjszakát?!

Éjjelente és hétvégén KETTŐ darab rendőr őrzi a közbiztonságot:

Orbán Viktor is nyilatkozott (Hajdú Péternek, vazze, Hajdú Péternek! Ez nem egy kibaszott bulvártéma!).
Lehet tippelni, hányszor esik szó az interjúban a bűnöző, együttélésre képtelen és a jogrendet be nem tartó romákról és a vidéki közbiztonságról, mint az egész cirkuszt kiváltó alapproblémáról.
 

 

laspalmas:

Elképesztő, ugyanakkor van valami diszkrét bája annak, hogy ugyanott tartunk, mint 2-3 évvel ezelőtt. Mindegy, hogy MSZP- vagy Fidesz-kormány, a recept ugyanaz. Ne érjenek rá foglalkozni az állampolgárok mással, kössük le a figyelmüket a rasszista széljobb vs rettegő romák örök témával, szóljanak csak erről a híradások!

Mutatom, mire gondolok:

2008.09.01-én Draskovics benyújtott egy törvénytervezetet, miszerint garázdaságnak minősülne, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul, a csoportvezető parancsára demonstrációt tart, amennyiben ezzel másokban félelmet, megbotránkozást kelt.

2009.07.05-én Makula őrnagy bejelentette, hogy a jövőben a rendőrség intézkedést fog kezdeményezni, ha a gárdisták egyenruhában jelennek meg, illetve vonulnak közterületen, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat kelt.

2009.11.26-án Draskovics nyilatkozott a friss ruharendeletről, melynek értelmében 50 ezer forintra bírságolják azt, aki a betiltott Magyar Gárda egyenruháját hordja. "Arra a felvetésre, hogyan lehet eldönteni, mely öltözék hasonlít a Magyar Gárda egyenruhájához, Draskovics azt mondta: aki ha ránéznek, úgy néz ki, mint egy, a Magyar Gárdához tartozó személy, azzal szemben a rendőrnek el kell járnia. És majd ha adott esetben bíróság elé kerül az ügy, kiderül, a rendőr jól döntött-e."

……. majd

2011.04.22-én jelent meg a kormányrendelet, melynek értelmében a jövőben jövőben százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki "közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti".

Ugyanezen a napon a Gyöngyöspatára utazott Véderősöket a rendőrök megkérték/ felszólították, hogy hagyják el a helyszínt, vagy cseréljék le "a terepszínű jellegű öltözetet, amely esetleg alkalmas arra hogy riadalmat keltsen". 8 embert közülük előállítottak a rendőrök, "mert garázdaságot követnek el azzal, hogy megbotránkozást és riadalmat kelt az öltözékük." A hétfői (!!) tárgyaláson a rendőrség képviselője "azzal érvelt, hogy a vádlottak a roma kisebbség lakóhelyének közelében, demonstratív, provokatív módon a Véderő mozgalom tagjaként, egységesnek látszó egyenruhában jelentek meg. Ezzel kirívóan közösségellenes módon riadalmat és félelmet keltettek a helyiekben, és ezzel garázdaságot követtek el." Az Egri Városi Bíróság mind a 8 ellen megszüntette az eljárást.

2011.04.27.: Btk.-módosítás…..

…….és a mókuskerék pörög tovább. Hónapokra megvan a téma a sajtónak/jogvédőknek/vonulóknak, jön majd az első "tettenérés", letartóztatás, nyomozás,  nyilatkozatok, ítélet, tüntetések, fellebbezés stb, közben meg "gazdagabbak" leszünk pár új adónemmel,  bebetonozott káderrel, persze az nem olyan fontos. Gratulálok.

Megosztás