Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Matolcsy bedurvult: Európa Kínája leszünk

Miközben az ország az Alkotmány ünnepélyes aláírásának "lázában ég" (reméljük Schmitt Pálnak sikerül elsőre helyesen leírnia a nevét), meg 135 millió forintból ezt még képesek is megünnepelni, eközben Matolcsy a boszorkánykonyhájában már kotyvasztja a legújabb csomagot … 

A program neve "A vállalkozásokra nehezedő bürokratikus terhek csökkentése, első rész", és már most megmondom, hogy ennek nem lesz jó vége.

Amit nem értek, hogy irtózatos kuss van körülötte, hol vannak a szakszervezetek (azt láttuk, hogy mit csináltak), hol vannak a pártok, hol vannak a dolgozó emberek?

EZEK a lényeges dolgok, nem az Alkotmány … így egymás alatt, pontokba szedve még jobban kiüti az embert, mint a tegnapi posztban.

– nem lenne kötelező az üzemi tanács

– egyszerűbben lehetne elbocsátani a dolgozókat

– végkielégítések és felmondási idő csökkentése

– a fizetett szabadságnapok számának lehetséges csökkentése

– az éjszakai és hétvégi pótlékok csökkentése vagy megszüntetése

– túlórapótlék csökkentése

– folyamatos üzemű vállalkozásoknál az 5,5 napos munkahét (44 óra / hét)

– képesítési követelmények áttekintése és minimalizálása, hogy ne kelljen a "garantált bérminimumot" kifizetni

Az indoklás az, hogy a  közvetlen versenytárs országokban életkortól függetlenül 20-25 munkanap a szabadság, míg nálunk életkortól függően 20-30 nap, és a környező országokban a pótlékokkal is szűkmarkúbbak, lásd a táblázatot.

És volt a képükön bőr a táblázatba Ausztriát is beletenni (éjszakai pótlék 17%), ahol 1000 euró a minimálbér.

Íme a Fidesz receptje, a "Kárpátok Kínája" program 1.0: Dolgozz többet kevesebb pénzért, és örülj, hogy nem rúgnak ki villámgyorsan aprópénzért.

Iszonyatosan csalódott vagyok … de tapsoljuk vörösre a kezünket, mert van új Alkotmányunk.

Ennek az országnak csengettek, ki vehetné át a kormányzást? Az MSZP? Az LMP? A Jobbik? Mu-ha-ha … az új választási rendszerben (200 képviselő) még kormányunk sem lesz, mert senki nem fog koalíciót kötni senkivel (Fidesz-Jobbik? Fidesz-LMP? LMP-MSZP?), de nem is lesz senkinek meg a 101 képviselő.

Majd sűrűn lesznek a választások, aztán meg …

Game over.


(Forrás: Portfolio.hu)
 

Megosztás