Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy millió a magyar sajtószabadságért

2009. október 31-én az Index két újságírója, Szily Laci és Bede Marton elment az aktuális Charta-gyűlésre, majd szép cikkben tudósítottak is az ott hallott-látott eseményekről: "Hány halálos áldozatuk lesz a Fidesz-lágereknek?"

Nem tudom, hogy "kibaszásból" küldték őket oda, vagy mazochista indexes létükre kellett már nekik egy adag Bauer-Debreczeni-Vásárhelyi koktél, mindenesetre a tudósítás elég jól sikerült, és főleg szép hosszú utóélete lett.

Az ilyen dzsemborikról lehet egy száraz MTI-hírt közölni (copy+paste), vagy tényleg odaküldünk egy-két újságírót, és abból ilyen cikkek születnek. Szily Laci amúgy az ilyen sajtótájékoztatóról mindig ilyen stílusban ír, legutóbb éppen Nagy Anna kormányszóvivővel és Szócska államtitkárral sétált a Normafán, egy "tökéletesen felesleges eseményen". (A kedvenc cikkem az, amelyben arról tudósított Szily, hogy az önkormányzati választási kampányban Verók István lefestett egy padot.)

Vásárhelyi Máriát remélem nem kell bemutatni, aki nem ismeri a szociológus asszonyságot, az ugorjon át egy percre erre a cikkre.
Bár szociológus, hevesen részt vett a a médiatörvény körüli hisztériában, magyarul rettegett éjjel-nappal.

"A sajtószabadság a hatalom és a nyilvánosság viszonyát fejezi ki. Ha a nyilvánosságban a vélemények szabadon, retorziók nélkül megjelenhetnek, akkor beszélhetünk sajtószabadságról, ha nem, akkor nem beszélhetünk. A júliustól kilátásba helyezett szankciók lebegtetése éppúgy korlátozza a sajtószabadságot, mintha ténylegesen büntetne a médiahatóság." – Vásárhelyi Mária, 2011.április 07.

"Akkor azt gondoltuk: a vélemény- és szólásszabadság jogát többé senki nem veheti el Magyarország állampolgáraitól. Tévedtünk!" – Vásárhelyi Mária, 2010. december 16.

"A sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának legyilkolására készül a Fidesz." – Vásárhelyi Mária, 2010. december 02.

No, Vásárhelyi Mária annyira szívén viselte a sajtószabadságot és a szabad véleménynyilvánítást, hogy fenti cikk miatt beperelte Szilyt, Bedét meg az Indexet, mivel megsértették az emberi méltóság védelméhez fűződő személyiségi jogait. Sőt, olyannyira megviselte az a pár sor Vásárhelyi asszonyt, hogy "már-már a további közéleti szerepvállalás feladásáról való elgondolkodásra késztette" …

Aztakurva, nem sok hiányzott, hogy a közélet megszabaduljon Vásárhelyi Máriától, Szily Laci és Bede Marci, miért végzetetek félmunkát?!

Viszont Vásárhelyi Mária tényleg megcsinálta: kinek "egy millióan a magyar sajtószabadságért", kinek meg "egy millió a magyar sajtószabadságért" …

Az ítélet és az indoklás:

 

"Vásárhelyi Mária olyan, mint egy domina." Ez egy egymilliós mondat…
 
Friss:
Vásárhelyi Mária reagálása:
"Az emberi méltóság mindennél előrébb való! Mert az emberi méltóságnak a tiszteletben nem tartása vezetett a XX. század összes borzalmához. És ilyen nyikhaj hülyegyerekek, akik, gondolom, kurva jól szórakoztak, amíg megírták ezt a cikket, föl se fogják, mit írnak."

Megosztás