Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Újra Hortó Józsi

Folytatom a délelőtti posztot.

"Ha rendezvényt akarnak tartani, jöjjenek, nem félünk tőlük, szeretettel várjuk őket, de hagyják békén a cigányokat, engedjék iskolába a gyerekeinket. A hajdúhadházi romák – köztük gyerekek is – éhségsztrájkba kezdenek,amelyet addig nem hagynak abba, amíg a fekete egyenruhások be nem fejezik a demonstrációt." – közölte Hortó József, a Roma Egyeztető Fórum elnöke.

A gyermekéhségsztrájk elmaradt, mert megegyeztek a romák és polgárőrök, lehet, hogy szóltak, hogy a gyerekek nem éhségsztrájkolhatnak, mert az kiskorú veszélyeztetése …

(A Google ilyet nem talált, hogy "Roma Egyeztető Fórum", de attól még lehet az elnöke.)

Az Index egyik fórumában azonban beírták, hogy ez a Hortó Józsi már szerepelt itt a blogon. Kellemetlen, hogy az ember már a saját posztjára sem emlékszik.

2009.03.11.: Korunk hőse, Hortó József (Páran biztos emlékeztek rá, pl. akkor már volt eszkep is.)
Vicces sztori volt, a TV2 lement Hajdúhadházra az uzsorásokról forgatni, aztán menet közben kiderült, hogy az egyik uzsorás éppen a helyi cigány kisebbség önkormányzat vezetője, Hortó József, aki büszkén körbevezette a stábot a plamazatévés palotájában, majd belevigyorogta a kamerába, hogy ők havi 80 ezer forint segélyből élnek.

04:20-tól:

Aztán rákerestem Hortó József nevére, és megtaláltuk az APEH honlapján, hogy 35 millió forint adótartozása van.  Szép summa lehetett, aminek csak az adója 35 misi …

Erre fel egy héttel később, 2009 áprilisában az Aktív visszament Hajdúhadházra forgatni.
Egyből harmadik világbeli képsorokkal indít az anyag, majd Hortó József mutogatja a cigányoknak az üres pénztárcáját, bizonygatva, hogy ő nem uzsorás.
03:15-től a riporter megkérdezi, hogy miből van a nagy ház, ha 80 ezer segélyből élnek, meg rajta van az APEH-listán.
A válasz csodálatos: "Több Hortó József van, ez nem én vagyok". Hiába mondja a riporter, hogy de hát voltunk a házában, és stimmel a cím, nem nagyon hatja meg Hortó urat.

Tavaly szegény Hortó nem került be a kisebbségi önkormányzatba, mert csak 57 szavazatot kapott.

Viszont még mindig rajta van az APEH-listáján:

Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – magánszemély (és egyéni vállalkozók) – adózók közzététele (2010. december 31-i állapot):

790 HORTÓ JÓZSEF 4242 HAJDÚHADHÁZ PALLAGI UTCA 103.
 

Gondolom a ház is megvan, a plazmatévét lecserélhette ledesre, haladni kell a technikával, a rendőrök sem nagyon zargatják, elvégre már nem a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke, hanem a Roma Egyeztető Fórumé …

200 polgárőrrel a nyakunkon kurva nehéz beszedni az uzsorát, ugye, Hortó Józsi?

Megosztás