Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Könnyen spórol az ember

A Mandineren Turul kolléga egy picit összezavarodott Lázár Jani mosdatása közepette (munka? nem munka? közpénz? versenyszféra?), meg is értem, nagy dolgok ezek …

1. "De lehet-e azt mondani, hogy sosem dolgozott (esetleg azzal finomítva, hogy rendes munkahelyen/a versenyszférában/a piacon/stb.) az, aki egyből politikai karrierbe kezdett?"
Igen, lehet.

2. "Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyéni képviselőnek vagy polgármesternek lenni akkora láblógatós főnyeremény lenne, mint sokan gondolják. Egyrészt egy, a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra …"
Napi 10 órát dolgoznak, hétfőtől-vasárnapig? No, ezt nem is tudtam szegényekről. Így mindjárt más szemmel nézzük a javadalmazásukat. Szívesen megnézném egy képviselő, egy képviselő+polgármester és egy polgármester egy heti / egy havi munkáját, óráról-órára. És utána meg lehetne ítélni, hogy sok vagy kevés az ezért kapott havi 800 ezer – 1,5 millió forint.

3. "Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."
No, ez a legviccesebb rész. A következmények nélküli országban, ahol még egy öszödi beszédet is kimagyaráztak, ahol egy Tocsik-ügyben megbukott MSZP pénztárnok 1050 négyzetméteres palotát épített a bruttó 440 ezres fizetéséből felelősségről és nyilvánosságról beszélni?! OMFG … a példákat holnap reggelig lehetne sorolni, mennyi "ügy" derült ki az elmúlt 4, 8, 10, 20 évben és semmiféle következménye nem lett? Pont az a baj, hogy ezt ŐK is tudják, azért ilyen pofátlanok … és azzal érvelni, hogy a felelősség és a nyilvánosság visszatartó erő, nos, hát ez az Év érvelése :-)))

Remekül időzítve az Origo lement Hódmezővásárhelyre, és körüljárta, hogy lett az ifjú Lázárból nagy hatalmú politikus és polgármester, és hogy szedte össze a vagyonát, "kockáról-kockára". Érdemes végigolvasni, érdekes…

A cikk végén van a lényeg: 
"2010. június 7-én leadott vagyonnyilatkozata óta az év elején leadott legfrissebb beszámolóig 21 millió forintról 27,5 millió forintra nőttek, hitelei viszont 20 millió forintról 2,5 millió forintra csökkentek, azaz legalább 24 millió forinttal gyarapodott a vagyona."

Az ilyenért szoktak minimum egy vagyonosodási vizsgálatot megejteni, ugye, kormányra kerültünk és máris kiderült, hogy fél év alatt + 24 milla. És ez csak az, amit bevallott.

Lázár János azonban válaszolt az Origo kérdésére, csak nehogy később ráfogja, hogy összevágták a szavait:

"A szüleim elengedtek egy nagyobb, több mint tízmillió forintos családi kölcsönt. Családon belül nálunk ez szokás. Soha nem is tagadtam, hogy a szüleim támogatnak. Nem szorulok a támogatásukra, de támogatnak."

"Mögöttem áll a család, ez vitathatatlan. De ne felejtse el, hogy úgy könnyen spórol az ember, ha 18 milliós költségtérítése van. Úgy van miből spórolni. Az állam nekem – ahogy az összes országgyűlési képviselőnek is – megtérítette a költségeimet 2002 és 2006 között úgy, mint 2006 és 2010 között is."

 
Most már biztos vagyok, hogy ez a faszi
a, vagy hülye és nem tudja mit és hogyan kell nyilatkozni a "kényes" kérdésekre
b, kurvára leszarja mit gondolnak róla az emberek

Esetleg mindkettő.

Megosztás