Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ó, a mesebeli Paraguay

Újabb gyalázatos támadás érte Magyarország Kormányát!

Lázár György, a galamus.hu-n képes volt előásni egy pár soros januári MTI-hírt, miszerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 1 hétig volt Paraguayban, ahol az egyszerűsített honosítási eljárás gördülékeny lebonyolításáról tárgyalt, többek között Fernando Lugo köztársasági elnökkel. Az Elnök kijelentette, országában nincs akadálya annak, hogy az itt élő magyarok felvegyék a magyar állampolgárságot.

No, ez a Lázár György, jegyezzük meg jól ezt a nevet, kedves fideszeskádéenpés barátaim, volt olyan pofátlan, hogy felhívta Tömböly Dénes tiszteletbeli konzult, aki készségesen beszámolt a részletekről:
"Az egész országban összesen 12 olyan idős személyről tud, akik még valamennyire beszélik a nyelvünket. Százat sem éri el azoknak a száma, akik magyar felmenőkkel rendelkeznek, és ezt gyakran ükapai szinten kell értelmezni. Tömböly úr abban reménykedik, ha valaki megtanul néhány magyar mondatot, annak csak odaítélik az állampolgárságot. Momentán nem tudta megmondani hogy lesz-e jelentkező."

Paraguayban amúgy januárban van nyár.

Lehet, hogy a 12 "magyar" közül egyik sem fog magyar állampolgárságot igényelni, de valamelyik SZERETNE, akkor az mindenképpen gördülékeny lesz!

Szeretném jelezni Semjén úrnak, hogy márciusban volt 1 db látogatónk a Saint Vincent és a Grenadine-szigetekről, mindenképpen javasolnék egy kormánydelegációt, amely legalább egy 10 napos tárgyalás sorozat után megállapodik a karib-tengeri sziget kormányzójával az egyszerűsített honosítási eljárás gördülékeny lebonyolításáról, hiszen lehetséges, hogy él a szigeten egy magyarul beszélő ember!

Megosztás