Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ha itt terem az ellen, ki fogja tudni megtölteni a puskát?

Ha megcsinálnák egyszer a magyar Elnök embereit, nálunk nem dráma lenne, hanem sírvaröhögős sitcom, túl az angol abszurd humoron. Lassan 1 éves a kormány, szóval közeledünk az évadzáró epizódig, látszik, hogy a Nagy Átívelő Szál így az évad végén az alkotmányozás. No, itt aztán kijön minden, ami magyaros.

A mezei fideszesek összefognak a Jobbikkal hogy nehogy kivegyék a vármegyéket a szövegből?
Csodálatos!

Még egy noname "párt" ex-pártállami képviselője is
képes megírni egy alkotmánytervezetet, míg három – megválasztott – ellenzéki párt csalánnal veri a faszát, és arra sem képesek, hogy írjanak egy saját tervezetet?
Csodálatos!

A miniszterelnök úr szerint kb.
mindenki rasszista, ezért nem lesz gyermekek után extra szavazat, de reméli pár év múlva megváltozik az emberek véleménye?
Csodálatos!

Nem lesz népszavazás az alkotmányról, mert a Zembereknek
"túl összetett" egy ilyen 60 oldalas iromány, nem úgy, mint a faék egyszerűségű vizitdíj. És ezt így ki is mondják.
Csodálatos!

A sietség és fordítási nehézségek miatt lett "más" az alkotmánytervezet angol nyelvű fordítása,
hazudja bele Szájer a kamerákba. A Nemzeti Hitvallás szövege pedig  azért maradt ki, mert "ünnepélyes volta miatt nehezen tűri a nyersfordítást".
Csodálatos! A médiatörvény és a Széll Kálmán terv után újra megjátsszák ezt az ovis trükköt, harmadjára három hónapon belül!

Most pedig Pósán László képviselő (egyetemi tanár) felfedezett egy szörnyű ellentmondást a hatályos törvények és az alkotmánytervezet között, "amik még senkinek sem szúrtak szemet, mert az alkotmány úgy szól, hogy Magyarországon a honvédelem mindenkinek a kötelessége, de a honvédelmi törvény azt mondja, hogy nincs sorkatonaság. Ott van a feloldhatatlan ellentmondás az egészben, hogy ha ne adj’ isten hirtelenjében itt terem az ellen, s ha kiosztják a puskát, és aki még életében nem látott puskát, az még meg sem tudja tölteni".

Mert ha meg tudja tölteni a puskát … (lol, látszik hogy történész, vagy 120 éve nem tölt meg senki semmilyen puskát), akkor azzal aztán ki lesz űzve innen az ellen 🙂

No, ennyit a modern hadviselésről. Töltsd meg a puskádat és irány a front!

Pósa képviselő úr azonban tovább szövi a gondolatmenetét, egyszerűen csodálatos!

"- Pósán: Régóta mondják szakmai körökből, hogy minimális kiképzést vagy valamit muszáj lenne visszahozni, hogy az alaptörvényben lévő kötelezettséget el lehessen látni.

A minimális kiképzés azt jelenti, hogy időben lenne minimális kiképzés minden magyar állampolgárnak? Vagy mit jelent ez szerinted?
 – Pósán László: Én azt gondolom, hogy ha a honvédelem kötelezettség, ez a mostani alaptörvényben is így van, akkor annak az előfeltételét, hogy ez megvalósítható legyen, azt igenis hozzá kell rendelni. Még világosabban fogalmazva: olyan emberek, akik életükben nem láttak egy kézifegyvert, egy kézigránátot, egy gázálarcot, én nem tudom, micsodát, azokkal ezt nem lehet megvalósítani. Erre mondtam példának azt, hogy Svájcban, ott az van, hogy ott nem tudom, hány hónap, valamennyi van, hát… (közbeszólás újságírók részéről), de nem úgy van, hogy mindenkinek van, fel van az osztva, hogy melyik kantonoknak hogy, merre, meddig.

– De mi nem Svájcban élünk. Szerinted az mit jelent, hogy minimális kiképzést jó lenne visszahozni? Mennyi lenne az? Egy év? Három hónap? Egy hét? Mi az elképzelésed ezzel kapcsolatban? Mi az a minimális kiképzés?
– Pósán László: Mivel én nem vagyok a katonai ügyeknek azon szakértője, aki meg tudja mondani, hogy mi a minimális időkeret, mi lenne az, ezért nem merem azt mondani, hogy két nap. Mondhatnám ezt is. Miért? Lehet. Fogalmam sincsen! De lehet, hogy két hét. Lehet, hogy két hónap. Nem tudom. Ezt meg kell kérdezni azoktól, akik a mostani hadseregben a kiképzés ügyeivel foglalkoznak. És meg tudják mondani, hogy kérem szépen, géppisztollyal történő lövést, lövöldözést, karbantartást, tisztítást, ez, az, amaz, egy nap alatt meg lehet tanulni, vagy kell hozzá egy hét. Nem tudom. Nem tudom. Én voltam valamikor sorkatona, én az tudom, hogy egy éven keresztül a géppisztolyt azt állandóan ki-be raktuk, szétszedtük, visszapakoltuk, mindent csináltunk vele. De hogy ha keresztre feszítenek, akkor sem tudnám megmondani, hogy három nap után tudtuk ezt, vagy három hét után tudtuk ezt. Nem tudom. Nem emlékszem már erre vissza. Meg kell kérdezni, aki ezt… Halványlila gőzöm sincs. De azt tudom, hogy annak sok értelme nincsen, hogy egy hónapon keresztül fegyverkarbantartással töltsék a sorkatonák az idejüket, mert erre is volt példa egykoron, az baromság, úgy, ahogy van, baromság."

(A sajtótájékoztató teljes szöveg itt elolvasható, csak a legkeményebb idegzetű olvasóknak ajánlom!)

Tanítsanak meg puskát tölteni, kérem!
Kérem, kérem, kérem!!!
Addig a munkahelyemre be lehet küldeni egy közmunkást aki helyettesít!

Megígérem, hogy majd felöltöm az új kacagányomat, elkötöm a lovamat és úgy vonulok be a "Heves vármegyei Horthy Miklós kiképzőtáborba", ahol előbb részt veszek a Káel Csaba rendezte eskütételen a Szent Koronára, magamévá teszem a NER-t és a NENYI-t is (persze nem úgy), átveszem a szolgálati puskámat, megtanulom tölteni és karbantartani, és a derék, adófizető állampolgár után harcos honvédő állampolgár is leszek, aki nemcsak hogy adójából eltartja azt a cirka 25 ezer fős hivatásos katonaságot (akik 45 évesen már húznak nyugdíjba) de két kézzel is kiveszi a részét a haza megvédéséből!

(Gubcsi után Pósán az új kedvenc!)

Facebookon meg is alakult az első csoport a sorkötelezettség visszaállítása ellen. Estére várom a drámai hangú MSZP-LMP sajtótájékoztatót, illetve a könnyes szemű, hálás Jobbikost.

Micsoda ország ez!

Megosztás