Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kultúra mindig fontos

A 2007-es CLXXXI. törvény szerint a Nemzeti Civil Alapprogram által kiírt pályázatokra olyan társadalmi szervezet is pályázhat, amelynek tagja vagy annak közeli hozzátartozója részt vett a pályázat elbírálásában.

Szép, korrupciómentesítő ötlet, meg kell hagyni.

Meg is tetszett a parlament Kulturális és sajtóbizottságának elnökének, a fideszes L.Simon Lászlónak, aki hétfőn benyújtott egy módosítót – némileg ironikus módon –  a "közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról" szóló törvényhez, hogy a Nemzeti Kulturális Alapra (NKA) is terjesszék ki ezt a jóságot, mert indoklása szerint a pályázatok elbírálása "a tapasztalatok tükrében indokolatlanul szigorú".

Pedig egyáltalán nem így van. Persze az urambátyám rendszer bevezetésével még könnyebb lesz pénzhez jutni, de túl kemény szakmai kritériumok eddig sem lehettek, különben még véletlenül sem fordulhatott volna elő, hogy 2003-ban támogatják L.Simon László "Nem lokalizálható" című verseskötetét.

Igen, a kulturális elnökúr eme csodálatos költeményeit, amelyek egy hihetetlenül mocskos fantáziára és/vagy drogos lázálmokra vallanak :

 

 

 

 

Megosztás