Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Remek esélyt dobott el magától a Fidesz

Reggel 9-kor futottam bele a következő címekbe, amik a Lázár-hanganyag után pár nappal óriási botrányt ígértek.

Hírszerző: "Haljál éhen! – újabb markáns Fidesz-vélemény a szegényekről"

NOL: " ‘Hát akkor haljál éhen’ – fideszes képviselőnő a segélyekről"

Mint kiderült, az eredeti forrás a Blikk, akik az álszent, "Nem sok szociális érzékenységet tanúsított Máténé Virág Krisztina, a zuglói Fidesz alelnöke, a kerületi képviselő-testület tagja" szöveggel vezették fel cikküket.

Annyi hasonlóság tényleg van a Lázár-üggyel, hogy itt sem tudni, hogy pontosan hol és mikor hangzott el az idézett szöveg (nem sikerült megtalálnom se a zuglo.hu-n, se a gugliban), de betett róla egy képet a lap.

 

Vagyis nem a szegényekről, hanem egy létező problémáról beszélt, amiről eddig csak a lenácizottak beszélgettek egymás között, nyilvánosan, közéleti szereplőtől tabu volt, mintha nem is létezne. A segély szótól félnek a politikusok, mint a tűztől, ráadásul mivel a Fidesz mostanában nagyon sok szavazatot veszített, nem merte megkockáztatni, hogy egy széles rétegnek legyen indoka ellene fordulni. Így aztán megmagyarázták Máténé nyilvánosságra került szavait.

"– A képviselő asszony kijelentése egy hosszabb gondolatmenet kiragadott részlete, amelyet önmagában csak félremagyarázni lehet. Ha ez bántó volt egyesekre nézve, úgy elvárjuk a képviselő asszony bocsánatkérését, ugyanakkor azokét is, akik a közösséget megkárosítva, jogtalanul vettek fel szociális támogatásokat, elvéve ezzel a lehetőséget a valóban rászorulóktól." – áll a zuglói városháza közleményében.

Az érintett Máténé Virág Krisztina pedig nagyon-nagyon megbánta és sajnálja a saját szavait.

"– A bizottsági ülésen a segélyekkel való visszaélésekről volt szó. A vita hevében olyan kijelentésekre ragadtattam magam, amelyekkel másokat megsérthettem emberi méltóságukban, és amit nem gondoltam szó szerint – közölte a politikus. – Kijelentéseim miatt bocsánatot kérek mindenkitől, akit ezzel megbántottam, tettemet nem kisebbíti, hogy közéleti tevékenységemmel hosszú évek óta komoly jótékonysági munkát végzek, ilyen célokra szervezek rendszeresen gyűjtéseket. Ismételten megkövetek mindenkit, aki úgy érzi, hogy szavaimmal megbántottam, de kérem, ne egyetlen szerencsétlen kijelentésem alapján ítéljék meg a közéleti munkámat." – írta a Blikknek címzett levelében.

Szerintem óriási hibát követtek el a visszakozással.

Most a fórumokon, Facebook-on sértődötten vagdalkoznak a hozzászólók, akikben a szövegértési nehézség keveredik valami egészen elvakult dühvel, és persze megjelent a liberális jogvédő vonal is, akik iszonyatosan fel vannak háborodva, holott színekről egy szó sincs a szövegben.

A Fidesznek most kellett volna teljes mellszélességgel kiállnia képviselője mellett, közölni, hogy igen, egy régóta megoldatlan súlyos gond került végre napvilágra, és ők most minden erejükkel azon fogak dolgozni, hogy megszüntessék, mert az államadósság, meg a társadalmi igazságosság, és a …..

Mondom, ezt kellett volna. De nem okoztak meglepetést, marad minden a régiben.

Megosztás