Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Pákó és a honfoglalás

És nem hiszem el, hogy ide nem ment el a TV2 forgatni, de Zimány Linda fogfehérítése sajtó-nyilvános esemény volt …

Fekete Pákó 10 év után elhatározta, hogy megszerzi a magyar állampolgárságot. Ehhez azonban le kellett volna vizsgáznia alkotmányos alapismeretekből.
"A kérelmezőnek a törvény értelmében kérelme benyújtása előtt, vagy azzal párhuzamosan alkotmányos alapismeretekből vizsgát /közismert nevén állampolgársági  vizsgát/ is kell tennie. (…) A vizsgára történő felkészüléshez az általános iskolai „Alkotmányos alapismeretek” című könyvet javasoljuk áttanulmányozni, mely a nagyobb könyvesboltokban 1480,- forintos áron megvásárolható."
 
A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll, a tételek itt megnézhetőek.

Az alapfeltétel, hogy az írásbeli és szóbeli vizsgát magyar nyelven kell letenni, Pákó gondolom bízott magabiztos magyar nyelvtudásában és hogy meg tudja tanulni a tételeket, így bátran belevágott.

Pákó a szóbelin az 1-es tételt húzta:
1/a. Népünk eredete, útja a Kárpát-medencéig; A honfoglalás; A kereszténység felvétele és az államalapítás
1/b. Az Alkotmány

Pákó megosztotta a Borssal a vázlatot, amit leírt:

"A magyar nep a finnugo nep csoportból szarmazniak és mivel ugyanasz nyelven beszélnek mint a oseink magyar nep akkor sok mindent foglalkoztak.
1) falvak alakultak
2) szolgaló voltak
3) foldmüvelessel foglalkozk
4) kereskedemi inditanak
5) állat tenyesztessel
A magyar nep elöször Levéldiaban és Etelkozben letelepedtek és ezutan Árpad vezetojevel Kárpát mendecében letelepedtek és nem volt olyan könyu mert Kárpát mendeceben laktak mar a bulgárok és egy ido utan kiutzuk oket onnan és vegre ott letelepedtek Kárpat-mendeceben."

És most képzeljük el a jelenetet, hogy Pákó ezt előadja szép magyar nyelven a 3 tagú bizottságnak … és nincs róla videó!!! 🙁

A másik kérdés az Állami Számvevőszék feladatai és működése volt, az sem ment túl jól, így mentő kérdésként megkapta István király uralkodását. Sajnos az ezekre kidolgozott vázlatokat nem osztotta meg, nagy kár, nagyon nagy …

Pákót természetesen meghúzták, de nem csügged, még többet fog tanulni (hajrá!) és egy hónap múlva újra nekifut … mi nagyon szurkolunk neki!

Meglesz Pákó! Utána akár még köztársasági elnök is lehetsz!
Remélem a következő szóbeli vizsgát már közvetíti a TV2 …

 A nyelvzsonglőr majdnem magyar állampolgár Pákó egyik remekműve:

 

Megosztás