Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

2012-re készülnek?

A Nemzeti Konzultáció, a ráköltött 1 milliárd és sok ezer munkaóra mégis csak megérte. A közel 1 millió válaszadó 85%-a elutasította, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek.
Az utolsó pillanatban jött ez az eredmény, mert ez már szerepelt az alkotmánytervezetben, így most már nem lesz akadálya, hogy kivegyék ezt a pontot. Ha nem lett volna az a nagyon durva 85%, akkor addig vitatkoztak volna róla, amíg végül tényleg megcsinálják …

Ez a "kudarc" azonban nem viselte meg a kormánypártokat, az új kedvencükre, az IKSZ elnök Stágel Bencére bízták, hogy dobja be az új ötletet: vigyék le a választójog korhatárát 18-ról 16 évre.

"Napjainkra a serdülők, tinédzserek egyébként is lépten-nyomon találkoznak a politikával, és van is róla véleményük. Miért ne szólhatnának akkor bele? Jelenleg nincsenek összhangban a 14-18 év közötti fiatalok jogai és kötelességei: egy ilyen fiatal vállalhat munkát és fizet adót, lehet jogosítványa, büntethető és felelősségre vonható, köthet házasságot, de közben mégsem szavazhat."

Stágel Bence ugyan fiatal képviselő, de már 32 éves, és halvány fogalma sincs, hogy mennyire érdekli a mai tiniket a politika.

Két mókás komment a Mandinerről:
"Ennél fontosabb: 18 év alatt nem vehetsz piát.
Hogy a halálba akarsz szavazni, hogyha nem tudsz berúgni? Nonszensz!
"

és
"Fluor Tomi a következő miniszterelnök!
Hölgyeim és uraim, na mizu, mizu, mizu? Megalapítjuk a Nemzeti Legókéntösszeállás Rendszerét! Megígérem, csak akkor szorítunk meg, ha úgy van! (és általában úgy van…)
"

Rétvári Bence (KDNP) mindezt a demográfiai válság problémájára nyújtott megoldás lehetséges alternatívájának tekinti:

"Kizárólag a nagykorúakat illet meg választójog – legalábbis a jelenlegi magyar alkotmány ezt mondja. A polgári törvénykönyv szerint nagykorú az, aki 18. életévét betöltötte. Különleges eset: ha egy 16 éves fiatal a gyámhatóság engedélyével megházasodik, már nagykorúnak számít, tehát élhet az alkotmány által biztosított szavazati jogával. A kormány által meghirdetett Széll Kálmán-terv kimondja, hogy a tankötelezettséget 15 éves korra kell levinni, így indokolt lehet az is, hogy aki az állam által kitűzött követelményeket teljesítette, és már munkát is vállalhat, annak ne csak dolgozni legyen joga, szavazhasson is. A téma kutatói mindenesetre egyetértenek abban, hogy mind a családi választójog, mind pedig a szavazati jog korhatárának csökkentése a demográfiai válság problémájára nyújtott megoldás lehetséges alternatívájának tekinthető. Amint azt az osztrák példa is mutatja, megfelelő szakmai és társadalmi előkészítés mellett lehetséges a választói korhatár csökkentése, anélkül, hogy bármilyen politikai vagy társadalmi problémát jelentene."

Szájer a legkeményebb, szerinte a "a kettő együtt is működhet" … mármint a korhatár-csökkentés és gyerekek utáni plusz szavazat.

Én azonban úgy gondolom, hogy a Fideszt nem a demográfiai kérdés foglalkoztatja, hanem az, hogyan nyerheti meg a lehető legnagyobb előnnyel a következő választásokat.

Nyugodtan idevehetjük, hogy a Fidesz mindenképpen adna valamilyen szavazati jogot a határon túli magyaroknak.

A lényeges félmondat a friss közvélemény-kutatásban található, amellett, hogy a Fidesz 2 hónap alatt 500 000 szavazatot veszített. (Négymadár: Exit pollHa nem sejtik, hogy ez miért és hogyan történhetett, akkor lapozzanak vissza a blogon.

Íme: "az idősek körében már a szocialisták vezetnek (27-18 százalék)"

Ennyi.

Az összes szöveg amit nyomnak bullshit. Az időseknél már sikeresen maguk elé engedték a szocikat … a szocikat, akik az elmúlt 1 évben az égvilágon semmit nem csináltak és a Fidesz nagyon figyelt az idősekre. Mi lett volna, ha még az ingyenes utazást is elveszik? 37-8?

Amúgy lassan itt az ideje, hogy megalakítsuk a Bizonytalan Pártot, tuti győzelem:

Ezek után érdekes volt azt olvasni, hogy Rogán "elszólta" magát amikor a "következő évben" felálló kétszázas képviselőházról beszélt.

Török Gábor szépen levezette, hogy kinek milyen előnye-hátránya származna egy 2012-es választásokból.

Választójog a tiniknek, választójog a határon túliaknak, új választási rendszer, béna, balfasz és szervezetlen ellenzéki pártocskák … benne van a pakliban a 2012-es választás.

Az "választási ígéretek" úgyis 2014-re ígérték, így 2012-ben még ezt számon kérni nem lehet, a kétharmados ügyekkel végeznek addig, új alkotmány is meglesz, az embereik bebetonozva 5-9 évre …

Megosztás