Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem, ezt se mondta

Kósa a Lázár-videó kapcsán hamisító szocialistákról beszélt, de nem fejtette ki, hogy a Kurucinfót vagy a Hírszerzőt tartja-e annak. A fórumokon, blogokon a fideszdroidok ínhüvelygyulladásig védték Lázár 2008-as szavait. Bár a "Hazudtunk reggel, éjjel, meg este" mondatból lehetett szállóige, és lehetett folyamatosan a kimondója és párttársai szemébe vágni, így önállóan, szövegkörnyezet nélkül, Lázár mondatait csakis a nyilvánosságra hozott kontextusban szabad értelmezni szerintük. Szerintem ugyan az "Akinek nincs semmije, az annyit is ér" egy szakácskönyv ötvenkettedik oldalára illesztve is ugyanazt jelenti, mint önmagában, és az egy nap lázas kutatás után nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvben, de biztos nekem nem megfelelő a szövegértési képesítésem.

A szemellenzős párthívek nem tudják vagy akarják felfogni, hogy miért vállalhatatlanok és megbocsáthatatlanok a Fidesz frakcióvezetőjének, Hódmezővásárhely polgármesterének szavai. Szervezett, Arnóth köteles beszédéhez (amit valójában Kövér mondott, Arnótnak csak egy parlamenti bekiabálása volt) hasonló lejáratókampányról beszélnek.

Úgy gondolom, Lázár Jánost nem kell másnak lejáratnia, megteszi ő ezt saját maga. Az valóban érdekes, hogy a kurucok kommentár és magyarázat nélkül (most küldte egy olvasónk, 2008-as felvétel, akármi) hozták nyilvánosságra a megvágott (tehát nem hamisított) hanganyagot. Talán tényleg a nagytiszteletű, rettentőenfontos alkotmányozást akarták ezzel ellehetetleníteni? Tényleg olyan naivak lennének, hogy komolyan gondolták, ez majd akadályozza bármiben is a kormánypártot?

Mindenesetre a Fidesz képviselőit nem nagyon rengette meg a dolog:

 

Fogalmuk sincs a képviselőknek, mert

– J és K ügynök kisütötte az agyukat a neutralizálóval

– hétvégén wellnessezni voltak, nem olvastak híreket

– ők is kampányba kezdtek a beszéddel kapcsolatban

Megosztás