Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

De te válaszd a magyart!

Kemény nap volt ma, talán már a holnapi telihold érezteti a hatását, vagy nem tudom. A rendkívül erős termésből is kiemelkedik a maga nemes egyszerűségével és nagyfokú abszurditásával a Magyar Termék Nonprofit Kft.-hez kapcsolódó "baki".

A múlt heti Heti Válasz mellékleteként terjesztettek egy CD-t, ami magyar élelmiszerek vásárlására buzdít. Az Index szerint viszont a CD-t a rajta található kódok (IFPI LY19 és a SID AAZ05) alapján Bulgáriában a Cristal Tone-nál készítették el.

 

Magyarországon az erős konkurenciaharc és a magas jogdíjak miatt egyetlen cd-gyártó maradt talpon, a székesfehérvári VTCD. A cég ügyvezetője, Baráth István az Indexnek megerősítette, tőlük sem a szervezők, sem a szponzorok nem kértek még árajánlatot sem.

Az Index megkérdezte a 13 hazai cég összefogásával létrehozott Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Kecskeméti Attilát is a cd-ről. Ő azt állította, úgy tudja, Magyarországon készültek a lemezek. Az elkészítésre maradt idő rövidsége miatt logisztikailag sem lehetett volna megoldani a külföldi gyártást, állította, de hozzátette, hogy a CD elkészíttetése a Heti Válasz feladata volt.

A lap gazdasági osztályán először időt kértek, majd azt válaszolták, hogy a "film magyar és az a lényeg".

Tényleg. Teljesen egyedi, saját ötletből született önálló alkotás.

 

 

 

Megosztás