Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szanyi és az égő kettőskereszt

Tomcat már megint telefon-betyárkodott …  megnézték, hogy "elég-e néhány kamu telefonhívás ahhoz, hogy "felelős" politikusok országos sajtótájékoztatót hívjanak össze és bármilyen pánikkeltő rémhírt tényként közöljenek a lakossággal?"

Összeraktak egy nem túl bonyolult karaktert: Lákátos Márió, Gyöngyöspatán a Jókai utcában lakik, munkanélküli és nagyon fél.

Először felhívták az LMP-t, majd C-Press roma hírügynökség, akik készségesen megadták Szanyi Tibor számát.

"Lákátos úr" közölte, hogy egy fekete autóbusz érkezését figyelte meg a falu főterén, amelyből fekete egyenruhás férfiak szálltak ki, és bementek egy épületbe. Szanyi azonnal sajtóközleményt, sajtótájékoztatót ígért az ügyben.

Lákátos úr 1 óra múlva megint tárcsázta Szanyit, egy fokkal feljebb kapcsolta a kamu-faktort, már arról mesélt, hogy "maga Zagyva Gyula jött el Gyöngyöspatára, hogy a fekete ruhás gárdistákkal terrorizálja a kisebbséget."

Szanyi 1 óra múlva MSZP sajtóközleményt adott ki:

"Zagyva György Gyula ma is ott volt, tehát egyértelműen a képviselői mentelmi jog mögé bújt jobbikos képviselők szervezik ezt a két hete tartó megszállást. A helybeli cigány lakosság számára de facto kijárási tilalmat vezettek be ezek a "fekete csótányok". A magyar kisebbségek, különösen a cigányok és zsidók nevében felszólítom a kormányt, hogy az Alkotmányból kitakarítani szándékozott kisebbségek helyett a Gyöngyöspatán grasszáló "fekete csótányokat" takarítsa ki az országból és tegyen végre rendet."

A sajtóközleményt teljes magyar sajtó lehozta.

Szanyi megkérte "Lákátos" urat hogy hívja fel ma (vasárnap reggel), hogy történt-e bármilyen esemény az éjszaka.

"Lákátos Márió" be is számolt, hogy "nem is a Gárda, hanem a magyar Ku Klux Klán jelent meg, és égő kettőskeresztet állított a cigánysor közepére."

Szanyi Tibor ezután sajtótájékoztatót tartott:

"Szanyi felszólította a kormányt továbbá, hogy haladéktalanul erősítse meg a közbiztonságot azokon a településeken, ahol hasonló a helyzet. Azt mondta: "a Jobbikhoz köthető paramilitáris alakulatok" egy kettős fakeresztet állítottak fel Gyöngyöspatán. A keresztet meggyújtva "tombolva kiáltoztak" az ott élőknek – tette hozzá. A rendőrség a szocialista politikus szerint "nem csinál semmit" és – mint mondta, "erős a gyanúja", hogy "ez (…) a bizonyítéka annak, hogy igenis egy összjáték van a kormány és a Jobbik között". Azt még nem tudni – tette hozzá, hogy miben játszanak össze, de valószínű, hogy "próbaterepnek" nézik Gyöngyöspatát."
 
Ezután Tomcat felfedte magát, Szanyinak az arca sem rezzent, egy cseppet sem szégyellte magát …

 
(forrás: Az összes mp3 felvétel a Bombahír-en, máskor egyből a youtube-ra kérjük feltenni, dolgoznom kellett vele:)

Megosztás