Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nincs fogás a reformcsomagon

A kedvenc mókamesterünk megszólalt!!!
Reggel az M1-en mindent megmagyarázott. Engem teljesen meggyőzött, hajrá Széll Kálmán, hajrá Orbán Viktor!

Elképesztő ez az ember …

"A reformcsomag lezárásaként felsoroltak egy 26 pontos akciótervet, amelyek konkrét intézkedéseket, felelősöket és határidőket tartalmaznak. Ezt a 26 pontot a kormánypárton belül mindenki támogatja.

Az intézkedéseknek három céljuk van: az államadósság csökkentése, az újbóli eladósodás meggátolása és a gazdaság fellendítése. Utóbbit szolgálja a munkahelyteremtés, aminek egyaránt kedvez a Széchenyi Terv és a Széll Kálmán Terv. Közel 300 milliárdot szánnak az egészségügy átalakítására és 516 milliárdot a vállalkozások fejlesztésére. Összesen közel 2000 milliárd jut a fejlesztésekre, amelyek az államadósság csökkentését szolgálják.

A gyógyszerkassza idáig csupán magánérdekeket szolgált, átláthatatlan és korrupt volt. A kormány szerint nem a betegek érdekeit szolgálta, így ezen változtatni szeretnének. Nem fognak emelkedni az árak, és a reformok után kevesebb pénzt kell az egészségügybe fektetni. Nincs szó megszorításokról, mert ez az elv nem fér bele az Orbán-kormány elképzeléseibe. A szocialisták idejében már megbukott a megszorítások politikája, így most másra van szükség: az újraszervezésre.

A tegnap bejelentett szerkezeti reformok nem a megszorításokról szólnak.

Semmi nem lehetne konkrétabb egy 26 pontot felvonultató tervnél. A kritika ("Széll Kálmán Terv nem tartalmaz konkrétumokat") csupán az ellenzék meglepettségét tükrözte, hogy nem találtak fogást a reformcsomagon.

A Széll Kálmán Terv feszes, de ez elengedhetetlen. Az előző kormány hihetetlen mértékben növelte az államadósságot, az egykori vezető milliárdosok kiszolgáltatottá tették Magyarországot. Az elveszett milliárdokat vissza kell fizetni és el kell számoltatni a felelősöket. A reformcsomag konkrét megvalósítása áprilisban veszi kezdetét, és az első lépéseket már tavasszal érezheti az ország."

 
Nincs fogás rajta, mi? 

Íme, a teljes államapparátus elmúlt 10 hónapnyi megfeszített munkájának a gyümölcse, amely a Fidesz ellenzékben töltött 4 éve alatt részletesen kidolgozott strukturális átalakításokon alapult.

Én nem mertem volna előállni egy "ki mit fog mikorra talán átnézni" listával, meg egy Powerpoint-kezdő pps-el, de hát a kormány nem én vagyok …

Mondjuk nem is értem, miért kukacoskodunk, hiszen már a Magyar Nemzet is megírta: "Óriási többség támogatja a Széll Kálmán-tervet". 

Na, kezdenek jönni a konkrétumok: "A MÁV nagyjából 300 milliárd forintos adósságállományát az államosított nyugdíjvagyonból rendezné a kormány."

Megosztás