Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egetrengetően fontos: Elvis Budapesten

Tarlós Istvánnal kapcsolatban reggel még az volt a friss hír, hogy most épp nyílt levélben harcolnak a Budai Fonódóért.
Késő délelőtt aztán előállt egy sokrétű sajtótájékoztatóval:
 – valószínűleg átvállalja az állam a BKV 77 milliárdos adósságát, neki már több kormánytag mondta ezt (Sakk!)
– csodás a Széll Kálmán Terv
– tavasszal jön a közterületek (különösen a Moszkva tér) átnevezése, a szobrok és díszpolgárok felülvizsgálata (Tarlós szerint még Sztálin is az, pedig nem, viszont pl Haynau szégyenszemre tényleg)
 

És a nagy bejelentés: legyen egy Elvis Presley tér a magyar fővárosban!

Az indoklás:

"1957. január 6-án a világhírű rocklegenda, Elvis Presley az Ed Sullivan Show műsorában adta elő a Béke a völgyben (Peace in the Valley) című spirituálét, amelyet az ’56-os magyarországi forradalommal való együttérzéseként osztott meg az amerikai közönséggel. A műsor házigazdája, Sullivan elmondta; "Elvis egy nagy, magyar segélykampányt tervez – mondta. – Fontos neki a magyarok megsegítése. És arra hívja fel a figyelmet, hogy azonnali segítségre van szükség. Arra kéri önöket, hogy minél előbb adják fel az adományokat az egyházaknak és a Vöröskeresztnek. Elvis pedig elénekel egy dalt, amivel a segélyezésre akarja buzdítani önöket.” Az adományok rögtön áramlani kezdtek.

 

Javasolni fogjuk, hogy Budapest Főváros Önkormányzata a magyarországi forradalom eszméivel való őszinte együttérzéséért, az országban esett áldozatok megsegítése, illetve a forradalom eseményeinek amerikai népszerűsítésében vállalt kiemelkedő szerepéért (post mortem) Budapest díszpolgárává avassa, valamint közteret nevezzen el minden idők egyik legnagyobb könnyűzene-énekeséről.

 

Kérjük, hogy szavazataikkal segítsék a város vezetőit és döntéshozóit abban, hogy eldönthessék; a jövőben Budapest mely közterülete viselje esetleg az Elvis Presley tér elnevezést. Közreműködésüket köszönjük!

 

2011. március 2. 11.00 órától 2011. március 15. 11.00 óráig SZAVAZHAT ITT."

 

Tehát lehet szavazni, hogy HOL legyen az Elvis tér. Mert biztosan lesz, azt már eldöntötték.

 

Az ominózus rádióműsorról részletesebben olvashatunk a Századunk.hu-n, egy mondatot emelnék ki: "Felhívásának volt foganatja, mert az adást követően nagyon sok csomag érkezett Magyarországra az akkoriban nálunk különlegességnek számító finomságokkal ( csokoládé, tejpor, kakaó stb.)."

 

 

 

Egyébként legyen ilyen tér nyugodtan, engem nem zavar. Sőt, örülök, hogy Budapesten rend van, megoldották eltüntették a hajléktalankérdést, nem dohányoznak a BKV-megállókban, csodás a költségvetés, szóval ráérnek ilyen apró simításokkal foglalkozni, mint az Elvis tér, meg a Tarlósnak nem tetsző zászló.

 

Megosztás