Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy pedagógus havi nettó bére

Székyné Dr. Sztrémi Melinda 1958-ban született Balassagyarmaton. Tanári végzettsége és jogi diplomája van. 2006-ban lett a Fidesz színeiben Salgótarján polgármestere, 2007-ben lépett be a pártba, 2008-ban a salgótarjáni alapszervezet elnökévé választották. 2010-ben egyéni országgyűlési mandátumot szerzett, majd polgármesterré is újraválasztották. Két parlamenti bizottság tagja, egy önálló indítványt nyújtott be, kilencszer szólalt fel képviselőként.

Bruttó tiszteletdíja 394.230 forint, a választókerületi pótléka 413.942, és 115.950 forint a lakhatási támogatása (Somoskőújfalun lakik).


(kép forrása Székyné honlapja)

 

Salgótarján képviselői annyira szeretik a polgármesterasszonyt, hogy a szép fizetés, szolgálati autó és telefon mellé még havi 130.000 forintos életbiztosítást is fizetnek neki, természetesen nem a saját, hanem a város zsebéből.

 

Dóra Ottó MSZP-s képviselő a Hírszerzőnek elmondta, hogy amikor kérdőre vonták a Fideszt a biztosításról, a kormánypárti frakcióból olyan válaszokat kaptak, hogy a polgármester asszony „megérdemli”, meg, hogy „sokat utazik”, és „egyébként is, máshol is jár életbiztosítás a polgármesternek”.

Természetesen ez lehet egy ócska szoci lejárató kampány is, ahogy egyesek érvelni szoktak….. az viszont TÉNY, hogy Salgótarján idei költségvetését 1,6 milliárd forintos hiánnyal és megtakarításokat eredményező intézkedési tervvel fogadták el, eszerint fizetőparkoló-övezet lett a teljes belváros, illetve megszüntetnek két általános iskolát és egy óvodát is.

"A polgármester azt mondta, az önkormányzat felelős gazdálkodást folytatott az elmúlt négy évben, mégis súlyos döntéseket kell most meghoznia.
Az óvodákban 150 körüli, az általános iskolákban az ezret is meghaladja az üres helyek száma, és pazarló gazdálkodással nem lehet tovább fenntartani a jelenlegi salgótarjáni intézményhálózatot – tette hozzá. Kitért arra is, hogy az iskolások jobb körülmények közé kerülnek majd a felújított Kodály és Petőfi tagiskolákban.

A három intézmény megszüntetésével 2011-ben és 2012-ben összesen 109 millió forintot takarítanak meg. Salgótarján 12 milliárd forintos költségvetésében 1,6 milliárd forint a működési hiány, ezt egymilliárd forint éven belüli és 600 millió forint éven túli lejáratú hitelfelvétellel fedezik. Mint Gaál Zoltán jegyző közölte, ez a mérték már kockázatos, mert túllépi a törvényben rögzített felső határt.

A költségvetéssel elfogadott 11 pontos intézkedési terv 54 ember elbocsátását is tartalmazza, közülük 12-en most óvodában, 23-an általános iskolában dolgoznak. Része az intézkedésnek, hogy megvizsgálják az önkormányzati cégek hatékonyságát, szó van benne két oktatási intézmény egyesítési lehetőségéről és arról is, hogy az önkormányzat felmondja tagsági viszonyát különféle szervezetekben, ha az előny nincs arányban a tagdíj mértékével. A csomagtól 300 millió forintos megtakarítást várnak."

Nem, nem tétel itt a 130 ezer forint. Csak borzalmas üzenete van.

Megosztás