Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Jó hétvégét, a Fidesz vigyáz ránk!

A világért sem szeretnénk, hogy rossz kedvvel induljatok neki a hétvégének, ezért jó hírekkel zárjuk a mai napot.

Először is: a postaládámba pottyant narancssárga hírlevelet kinyitva látom, hogy az elmúlt két nap "igaztalan, hülye, hazudós, komcsi, impotens, komcsi, hülye, komcsi, hazudós, lejárató, szekértoló,  ballibsi, agyatlan, indexes, komcsi" (by kommentgenerátor 🙂 postjainak megírását kissé elkapkodtuk, hisz Orbán Viktor a Siófoki Tanácskozáson tegnap megmondta, hogy ebben az országban minden a legnagyobb rendben van. Sajnos a több évtizedes hagyománynak megfelelően 2011 is "küzdelmes év lesz" számunkra, "hiszen a bizonytalan világgazdasági folyamatok veszélyeket rejtenek magukban." Emiatt, és főleg az új alkotmány miatt azonban a politikusok sem lazsálhatnak, "Viktor világossá tette a frakció tagjai előtt, hogy "sok munkával járó, sűrű év előtt állunk", amelynek során aktív politikai munkát vár a képviselőktől, valamint azt, hogy szoros kapcsolatot tartsanak a választókkal, legyenek mindig elérhetőek a számukra, hiszen Magyarország újjászervezése csak az emberekkel együttműködve lehet sikeres."

Fél éven belül megszületnek a döntések, amelyek csökkentik az államadósságot, hatékonyabbá teszik az egészségügyi és oktatási rendszert, és láss csodát: "közmunkaprogramok indításával nagyszámú új munkahelyet kell létrehoznunk" Ugyanez Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár megfogalmazásában így hangzik: "Csak akkor tudunk hatásosan fellépni a szegénység ellen, hogyha minél több munkahelyet teremtünk, és a passzív embereknek megadjuk a lehetőséget az aktívvá válásra"

Aki eddig munkanélküli vagy másmilyen segélyt kapott, azt ezután majd Állambácsi a másik zsebéből fizeti ki, közmunkabérrel. Minden település tiptop lesz, sehol egy renitens fűszál, elhajított papírzsepi, lekopott padfestés, törött hinta. Remek! Némiképp bezavar mondjuk az encsi kistérségről szóló tudósítás, ami egészen véletlenül nem kapott nagy visszhangot… Sőt, semmilyenre sem emlékszem. Az érintett települések ugyanis bővelkednek potenciális és aktív közmunkásokban is, a helyi polgármesterek pedig konkrétan éhséglázadástól tartanak.

" – Nem hitték el az emberek, amikor jöttek munkáért, én meg azt kellett mondjam nekik, hogy nincsen. A híradóban nem így hallották.

– Az öt-tíz fős kemény mag, a hosszú távú közmunkások húzták magukkal az olyanokat is, akik húsz éve nem dolgoztak.

– A középosztálynak mondható réteg is lecsúszott. Kikapcsolták náluk a vizet, kútrajárók lettek, nem tudják a gyerekek a vécén végezni a dolgukat.

– Nincs bolt a településen, két emberrel hozatom a tejet, kenyeret, gyógyszert a faluba. Reggel összeírják, délután kiviszik mindenkinek. Márciustól ezt én csinálom, vagy nincs kenyér.

– Csak a múlt héten negyven családnál kapcsolták ki az áramot.

– Ma fényes nappal törtek be a boltba. Itt ilyen soha nem volt.

– Két évig nem őriztük a határt, egy szem krumpli nem tűnt el.

– Éheznek az emberek."

 

Ehhh, piti ügy….

A miniszterelnök az elmúlt időszak legfontosabb történéseiről így számolt be a frakció tagjainak: csőd szélén lavírozó ország átvétele tavaly, határozott lépések, első akcióterv, bankadó, válságadó, nyugdíjrendszer megmentése. Szijjártó Petike pedig hozzátette, "hogy ezen intézkedések nyomán az ország a saját lábára állt, és sikerült elkerülni "a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által diktált megszorítások" bevezetését."

Most pedig a hamburgeradó miatt biztos repülnek majd Budapestre kezet csókolni! Az talpra állítja a gazdaságot! Vagyonadó? Ugyan! Koleszterintax!

A második jó írünk az, hogy személyesen maga Lézer Lázár János jelentette be, hogy megvédik a Zembereket.


"
A kormánypárti képviselők a védelem időszakának fogják tekinteni a következő hat hónapot – jelentette ki Lázár János Siófokon, a Fidesz-KDNP kihelyezett tanácskozása után, pénteken. A Fidesz frakcióvezetője közölte: képviselőtársai számára az jelenti majd a fő kihívást a következő fél évben, hogyan tudnak a közszolgáltatókkal, a bankokkal szemben védelmet biztosítani az emberek számára. Meg kell védeni az állampolgárokat az áram- és gázdíjak emelkedésétől, valamint a banki szolgáltatási díjak növekedésétől – tette hozzá.

Ennek érdekében három monitoring bizottságot hoz létre a frakció: az egyik az emberek jövedelememelkedését vizsgálja majd, a másik kettő pedig a közszolgáltató cégek politikáját, valamint a banki szolgáltatások díjainak emelkedését." – MTI

 

1, A bevezető mondat nagyon baljóslatú…
2, Bazmeg, ennek senki nem szólt, hogy az áramdíj már felment 6%-al?!
3, Fasza kis új alibimunkahelyek! Az elsőbe tuti be sem kell járni, csak a fizut utalják.
 

Megosztás