Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Példátlanul összefogtunk. Szívesen, tudunk még másban is segíteni???

Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat.

Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni ezekben, így benne van a pakliban, hogy az AB a törvény egy részét megsemmisíti.

Ennek ellenére ma azt mondta Orbán Viktor, hogy "Nem akarok vitázni, ez a vita eldőlt. Kár olyan benyomást kelteni, hogy ez megváltoztatható lenne, a magyar nyugdíjrendszer kétpilléres lesz. (…) Nem érdemes abban bízni, hogy az Alkotmánybíróság megváltoztatja az új rendszert, ezt nemcsak az alkotmányjoghoz konyító, hanem az új alkotmány megalkotásában részt vevő emberként is mondom."

Ez az utolsó félmondat a végén … ezek szerint Orbán Viktor gondoskodni fog róla, hogy új Alkotmányban még véletlenül se lehetőség arra, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítsen egy alkotmányellenes törvényt? Vajon miért közölte itt, a nyugdíjügynél, hogy részt vesz az az új alkotmány megírásában?

"A 3 százalék pont arra elegendő, hogy azt tudjuk mondani, volt választási lehetőség. Kétségkívül nehéz kondíciók között kellett dönteni, de lehetett dönteni. Mindenkinek meg volt a lehetősége, hogy felnőtt ember módjára válasszon. A tavaszi kétharmados választási győzelem, az októberi elsöprő önkormányzati választás és az, hogy a kasszatagok 97 százaléka az állami nyugdíjrendszert választotta, mind az összefogás biztató példái."

Az a baj, hogy pontosan tudja, hogy az nem választási lehetőség, hogy ha maradsz, akkor nem kapsz állami nyugdíjat, de ha meg visszatérsz, akkor meg elvesszük a manyup-pénzedet. Tudja, de nyomja ezerrel ezt a elképesztően irritáló szöveget. Ilyenkor hol vannak a kommunikációs tanácsadók, hogy kussolj, bmeg! Vagy megjöttek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok, és a Fidesz még mindig kétharmadon áll, tovább fokozni a fokozhatatlant?

"Enélkül a lépés nélkül a magyar nyugdíjrendszert nem lehetett volna fenntartani. Egy ilyen gazdasági helyzetben lévő ország nem tudta volna fenntartani a hárompilléres nyugdíjrendszert. Már fenyegetett az a helyzet, hogy az állam nem tud nyugdíjat fizetni. Örülök, hogy sikerült elhárítani ezt, ehhez az is kellett, hogy ennyien ilyen irányba döntsenek.
Már csak azért is siker, hogy ennyien választották az állami rendszert, mert az elmúlt húsz évben az emberek sokszor csalódtak az államban, személyes áldozatot vállaltak és cserébe csak kudarcokat kellett elviselniük, de ezek után is 97 százalékuk döntött az állam mellett. Ez azt jelenti, hogy az emberek szeretnének újra bízni, újra szeretnének hinni a jövőben.
"

Szerintem mindenki látja, hogy 4 millió szja fizető nem tudja minden hónapban "megtermelni" 3 millió ember nyugdíját (főleg, hogy átlagnyugdíj magasabb a minimálbérnél).
Minden, ismétlem minden arra felé mutat, hogy 20 év múlva semmilyen nyugdíj nem lesz. Vagy csak annyi, amivel gyorsan éhen lehet halni.
A Ratkó-gyerek pár éven belül egyszerre elmennek nyugdíjba.
Fél millió regisztrált munkanélküli van.
Emberek százezrei feketén dolgoznak.
800 ezer rokkantnyugdíjasunk van, Szlovákiában 70 ezer.
Minden évben csökken az ország lakosainak száma.
Hülyének nézik, aki valóban a nyugdíjkorhatár elérésekor megy el nyugdíjba, 57-58 évesen már nyugdíjba megy aki megteheti.

Ezeket a negatív tendenciákat valóban nagyon kemény munka megfordítani (inaktív szavazók > aktív szavazók), nos, kétségkívül könnyebb egy tollvonással átvezetni ezt a 3000 milliárdot az állami számlára, de ezek után azt kommunikálni, hogy "példátlan volt az összefogás a magyar nyugdíjrendszer megmentése mellett" példátlanul cinikus mondatok …

Harminchárom éves vagyok. Nyugdíjra nem számítok. Igazából arra sem, hogy megélem a nyugdíjkorhatárt 🙂

Most önként odaadtam nekik ezt a 2,7 milliót, mert "szeretnének újra bízni, újra szeretnének hinni a jövőben" … kurva szar érzés, hogy megint azokat szopatják, aki rendesen dolgoznak, rendesen adóznak, és valahogy megpróbálnának egyről a kettőre jutni, ahelyett hogy elhúznának ebből az országból, itt hagyva a "nagytudású" politikai elitünknek a nyugdíjasokat, a feketézőket, a rokikat, meg a kisebbséget.
Ja, őket persze nem nagyon érdekli a nyugdíj, hiszen aki képes egy év alatt 15 millióval növelni a vagyonát (ennyit vallott be egy semmilyen következménnyel nem rendelkező bevalláson), lásd a Boldvai-palota ügye), és még rá sem kérdeznek, hogy öcsém, te valami kibaszott zseni lehetsz, hogy amikor mindenki szopóágon van, csak úgy összegyűlik az a 15 misi a számlán. Biztos fényevő.

Viszont nagyon nehezen tolerálom, ha az állam elkezd baszogatni, meg hogy egy kibaszott dilettáns szőke kiflicsücsök-zabáló szőke picsa ex-híradósra bízzák a "nyugdíjvédelmet", akire azt sem merném rábízni, hogy hozzon 5 zacskó pogácsát a sajtótájékoztatóra …
(akinek kevés volt a mai orbán-löket: Selmeczi vs. Kálmán Olga tegnapról)

Megosztás