Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Jani tényleg lebukott Makaón

A tavalyi év egyik legnagyobb sztorija volt Veres János és Dobolyi Alexandra makaói útja, amiről összevissza hadováltak mindketten, majd végül kibukott az igazság: 25 millió dolláros kölcsönt intéztek egy mongol gyógyszergyárnak.

Mindez szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt történt, tegnap pedig kiderült, hogy nem csak mi értelmeztük a dolgokat lebukásként, hanem Veres János felesége, Szabó Éva is….

A parlamenti képviselőknek január 31-ig kellett leadniuk vagyonnyilatkozataikat, amelyek tegnap reggel óta nyilvánosak, a Parlament oldalán megtekinthetők.

A Blikk szúrta ki, hogy Veresé bizony a 2010-es képest jóval karcsúbb, ő pedig szűkszavú kommentárt fűzött ehhez:

"Magánügy, mi történt, de aki jobban végigböngészi a nyilatkozatot, meglátja: megváltozott a családi állapotom is. vagyonnyilatkozat végén nem tüntettem fel, hogy lenne házastársam, ugyanis elváltam. Így természetesen a vagyonunk is megoszlott, ezért lett jóval kevesebb a pénzem is – közölte."

Tételesen ennyibe fájt a 28 évnyi házasságot követő válás az MSZP egyik legemlékezetesebb  alakjának:

– Ingatlanok: 2010-ben még 16 ingatlant írt be, idén már csak 10-et. Feleségéhez és két fiához került egy 200 négyzetméteres és egy 72 négyzetméteres nyírbátori családi ház, a felerészben birtokolt debreceni lakás s az ahhoz tartozó garázs is. Janinál "csak" a 120 négyzetméteres ház maradt, a felerészben tulajdonolt vásárosnaményi üdülő, és az 1998-ban örökölt földek.

– Megtakarítások: 2010-ben még bő 400 millió forintja volt, s több mint 40 millió alapokban. Ez a vagyon most kevesebb mint 270 millióra csökkent.

– Cégek: A Nyírbátori Tésztaipari Kft. 50%-os tulajdonrészét és Szentvér Gyógyszertár BT.-ben tulajdonolt 33% felét adta Szabó Évának.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az 1984.08.22-én vásárolt utánfutó nem kellett az asszonynak, Jani megtarthatta…..és november végén vett hozzá egy Audi Q5-t is.

Amúgy az ex-feleség, aki szintén képviselő volt 2010-ig, az utolsó vagyonbevallás alapján 80 millióval és több ingatlannal rendelkezett. Ehhez jött most hozzá, amit a válás során kapott.

Megosztás