Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Meggyes és Bayer: közpénzből magánvádas ügyvédi költség

Figyelem: erős vastagbőr tartalom!

Esztergom város önkormányzata eddig már 25 millió forint közpénzt költött Meggyes Tamás (a volt polgármester) és Bayer Zsolt újságíró magánvádas pereinek ügyvédi költségeire.

Októberben Tétényi Évát választották meg polgármesternek, azonban a képviselőtestületben kétharmados többsége van a Fidesznek (Meggyes vezetésével), így hiába készítette el Tétényi a város 2011-es költségvetését, a képviselőtestület a saját, módosított változatukat fogadta el. (Esztergom város adóssága 25 milliárd forint.)

Ebben a Fidesz 3 millió forintot szán árvízi védekezésre (egész évre, miközben a sportcsarnok jelenleg is vízben áll, az 1,7 milliárd forintból épült mélygarázsba pedig befolyik a Duna vize). Vis major alap nulla forint. Zöldterületek és játszóterek gondozására és karbantartásukra nulla forint. Kátyúzásra nulla forint. Ároktisztításra 500 ezer, csatornatisztásra 1 millió forint. Széchenyi tér üzemeltetésére nulla forint. Ellenben 90 millió forintot szavaztak meg az Élményfürdő állagmegóvására (2005-ben adták át) és 90 millió forintot úszásoktatásra, melyet a Pál György fideszes képviselő vezette cég kapott meg.

Tétényi Éva szerette volna felbontani az ügyvédi irodákkal kötött szerződést, hiszen Meggyes Tamás és Bayer Zsolt magánvádas pereihez elég kevés köze van Esztergom városának, önkormányzatának.

A fideszes képviselők egy módosító indítvánnyal a szerződések felbontását megakadályozták, sőt, 2011-re 30 millió forintot szavaztak meg ilyen ügyvédi költségre! Vagyis a saját képviselőjük (Meggyes Tamás) ügyvédi költségeire. Ehhez azért tényleg pofa kell. 

De miért fizette és fizeti Esztergom Bayer Zsolt újságíró magánvádas ügyvédi költségeit?

Az egyik sértett, Cserép János szerint: "Az, hogy miért az Önkormányzat fizeti Bayer ügyvédjét egy rejtély számomra is. De tény, hogy ők fizetik, a kezemben volt ma az előterjesztés, meg Steindl Balázs helyi fidesz elnök által aláírt módosító indítvány is, ami szerint ha ezeket nem fizetnék, akkor az önkormányzat működése kerülne veszélybe."

Bayer Zsolt még 2009-ben írt egy cikket az esztergomi Hídlap című hetilapban, amely ezután a Magyar Hírlapban is megjelent. A cikk állításai miatt jogerős sajtóhelyreigazítási per ítélete szerint is valótlanságot állított. A cikkben érintett három magánszemély azonban feljelentette (az egyik feljelentés szövege) Bayert rágalmazás és becsületsértés miatt. De Bayer nem akart békülni

A legutolsó fejlemény szerint 2010 október 25-én a Pest Megyei Bíróság 3 millió forint nemvagyoni kártérítést ítélt meg Endrédi Józsefnek, akit Bayer cikkében 2 mondatban említ.

Szeretném jelezni Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak, hogy itt lenne mit megvizsgálni: 25+30 millió forint közpénz nem két fillér.

Megosztás