Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Önként és dalolva

Megérte feltenni a kérdést múlt héten, tegnap végre megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy mi az igazság az Alstom-szerződéssel.

Nagyon durva. Olyasmi, amire nem is gondoltunk, mert normális embernek nem jut ilyen az eszébe.

Ahogy Tarlós fogalmazott: "Én is kis híján leestem a székről, amikor olvastam"

Jelentem, mi is ugyanígy jártunk. Az ok ugyanis, ami miatt a BKV nem tudja lehívni a bankgaranciát, és a francia bíróságra futkoz pofonokért a metrókocsik ügyében, az elképesztően egyszerű, ugyanakkor egészen ördögi: a magyar fél akarta így.

Budapest új főpolgármestere elmondta, hogy a BKV és a főváros 2008 januárjában "minden érzékelhető ok és indok" nélkül, önszántából felmondta a magyar bankkal kötött garanciaszerződést, és átvitte egy francia bankhoz, aminek következménye, hogy most francia bíróság elé került az ügy. Hozzátette: "épeszű érv nem hozható fel, miért kellett átjátszani francia banknak a garanciaszerződést"

Nem-e? Dobozszámra jutnak eszembe…..

További részleteket sajnos nem tudunk, de tulajdonképpen a lényeg meg is van, nagyon könnyű rájönni, hogy kik írták alá ezt a döntést.

2008. január:
– BKV-vezérigazgató Antal Attila
– főpolgármester Demszky "SzerettemBudapestet" Gábor

Budai Gyula már indulhat is értük (lehet noszogatni), mert ha ez nem milliárdos hűtlen kezelés, akkor semmi.

Ne felejtsük el, hogy Antal és Demszky már csatározott egymással, mikor Antalt meggyanúsították más ügyekben, ment oda-vissza a nyilatkozgatás.

Pro:


"Demszky kijelentő módban el szokta mondani, hogy mi lesz"
– mondta a főpolgármesterről Antal. Állítása szerint Demszky közvetve vagy közvetlenül konkrét utasításokat adott neki."

 

Kontra:


"Antal Attilát a botrányos busztender után, amikor a fiát alkalmazó céggel kívánt milliárdos szerződést kötni, felszólítottam, hogy mondjon le vezérigazgatói megbízásáról. Ezt, úgy tűnik, azóta sem bocsátotta meg nekem, ezért a részben ellene folytatott nyomozás során megpróbál alaptalan vádakkal illetni."

 

Izgatottan várjuk a folytatást, amiben kifejtik az Alstom-ügyet, hogy miért gondolták jónak, ha a munkáltatójuk tátott szájjal szalad elébe a francia….érdekeknek.

Megosztás