Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szépségcafeteria az Arcnak

Még eléggé a hónap elején tartunk, de Kiss Norbert után máris van egy újabb jelentkező a havidíjra.

A szende arcú Nagy Anna kormányszóvivő asszonyról (életrajz itt) derítette ki a stop.hu, hogy fodrászát közpénzből fizetik. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerződései között található meg: "A kormányszóvivő média megjelenéséhez kapcsolódó fodrászati szolgáltatások ellátása a Megrendelő igényei szerint". 2010.09.01. és 2010.12.31. között, 4 hónapos időtartamra 128.000,- forintot költöttek rá.

Nem, nem irigylem Nagy Annát, hogy havi 32 ezret költ fodrászra, és igen, tudom, hogy bezzeg a szocik ennél sokkal nagyobb összegekkel kerültek kapcsolatba. Tehát csak azok lapozzanak, akiknek ennél fejlettebb az érvrendszerük.

Ugyanis megint nem maga a tény a legnagyobb probléma, hanem az utána következő magyarázat. A kormányszóvivő így nyilatkozott a dologról a Blikknek:

"- Szerintem ez nem egy földtől elrugaszkodott dolog. Sajnos nem vagyok
olyan ügyes, hogy magam készítette frizurával vállaljam a közszerepléseket.

– Nekem a munkámhoz tartozik, hogy kulturáltan jelenjek meg, egyáltalán nem mindegy hogy hogy nézek ki egy sajtótájékoztatón, ország világ előtt, kvázi Magyarország és a kormány arca vagyok. Bár tudom, hogy ez első hallásra nem kevés pénz, nem hiszem, hogy a kormány ettől kevésbé lenne takarékos – fogalmazott.

– Én a saját autómat vezetem, a saját pénzemből tankolok, itt az irodában az asztalomon is a takarékosság miatt nincsen lámpa – hajtogatta a kormányszóvivő. Nagy azt is elmondta havonta 8-10 alkalommal jár a fodrászához, alkalmanként 3-4 ezer forintért, így jött ki 4 hónap alatt a 128 ezer forintos összeg, azaz havi 30 ezer forint.

A szóvivő azt is elárulta: alkalmanként sminkesét is közpénzből fizetik, ez esetenként 4-5 ezer forintba kerül. – Van egy személyes vagy reprezentációs keretem, ebből fizetem a fodrászt is, de például egy munkavacsorát is, vagy a repülőjegyet és a szállodát, ha külföldre kell mennem – tette hozzá. Mint mondta felmerült benne, hogy a Parlament épületében működő fodrászatot válassza, ahogy tanácsokért néhány sztár-fodrászt is felkeresett, de végül úgy döntött hűséges marad ahhoz az üzlethez, ahová már 20 éve jár."

 

Nos, nekem szintén nőként az a véleményem, hogy aki 46 évesen SEM tudja beszárítani a saját frizuráját, az valami roppant fakezű lehet. De Nagy Anna megmutatta a Blikknek, hogy neki ez tényleg nem megy.

Vajon mi volt vele, mielőtt kormányszóvivő lett, és a nettó fizetéséből kellett állnia a fodrászt?
Mert például én is emberekkel dolgozom, kvázi a cégünk egyik arca vagyok, ott is fontos a csinos, ápolt megjelenés, mégsincs körmös-fodrász-kozmetikus a cafeteriánkban.

 

Megosztás