Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A nap képe: Európa szemgolyói

Január 3-án, az uniós elnökség első munkanapjának reggelén, a Greenpeace 10 zöld pontjával várta a Külügyminisztérium dolgozóit.

Vetier Márta, a Greenpeace EU szakértője elmondta: "Magyarország legfontosabb környezetvédelmi feladata az EU-elnökség alatt, hogy elérje, hogy az Unió 2020-ig 30%-kal csökkentse a széndioxid-kibocsátást. A klímavédelem mellett, Magyarországnak még a génmódosított élőlények betiltására, az agroüzemanyagok káros közvetett hatásainak felszámolására és a megújuló energiatermelés előlendítésére lehet nagy ráhatása. A most kezdődő félévben egész Európa Magyarországot fogja figyelni. A kormánynak ki kell használnia ezt a lehetőséget, hogy fenntarthatóvá tegye a világot. A Greenpeace nemzetközi jelenlétével hatékonyan tudja segíteni a zöld kormányzati szándékok megvalósulását. A fenntarthatóság felé tett lépések megvalósításában a Greenpeace támogató együttműködést ajánlott Győri Enikő államtitkár asszonynak."

Ebben eddig nincs semmi különös.

Viszont amilyen külcsínt kitaláltak ennek a dolognak a Greenpeace kifinomult lelkű kreatívjai, na az nem semmi.

Bőven megérne egy kutatást (statisztikákkal természetesen), hogy vajon hány kiskorú volt a környéken a performansz idején, ők biológiából mekkora tudással rendelkeznek, ez alapján hány százalékuk nézte a zöldeket véreres fejű ufónak, mennyien gondoltak horrorfilm-forgatásra, és mindez milyen hatással volt a fejlődésükre.

 


(fotó: eu2011.hu)

 

Megosztás