Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ki volt szeptember legpofátlanabbja?

Még a Vénasszonyok nyara is elmaradt, olyan idióta hónap volt…

Az ÁSZ elemezte az MNV működését és Csécsei életsorskimutatását, megszületett a gárdababa, a főpolgihelyettesek sírtak a BKV-ról, Schmitt Pál létrehozta a Schmitt Pál érdemérmet, Mesterházy beöltözött Jacksonnak, Gergényi vallott a székházostromról, Szűcs Erika bemutatott egy pdf-et, Demszky berágott pár motorosra, a Jobbik jó érzékkel 11-én ünnepelte az arab-magyar barátság napját, elkedvetlenedtünk adóügyben, a Fidesz-kormány megtartotta a korábban elképesztőnek nevezett minisztériumi cafeteria-kereteket,Matolcsy megdícsérte Bajnait, Csabi vicceskedett, két fiatal magasra jutott, a 800 milliós Siemens-botrányban elítéltek 5 hajléktalant, Boross Péter jött a gyermektelenségi adóval, Szőcs Géza álamtitkár kipécézte a Szabó Ervin Könyvtárat, megvolt a harmadik szülinapunk, a kipottyant politikusok nyugdíjba igyekeztek, Budapest két 25 évre szóló szerződéssel óccsón eladta plakáthelyeinek zömét, Szanyi ajánlta a Népszavát, Tomcat bepancsolt Nováknak, Róza államtitkár és bizottságelnök lett sokakkal együtt, Pintér komor jövendölést tett, 91-en nézték meg a 70 millió adóforintból készült filmet…

A hat jelölt:

1, Petykó Zoltán
Őt június elején nevezte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének. Ő meg 3 hónappal később a 26 éves kislányát főosztályvezetőnek. A sajtóosztály szerint "Petykó Adrienn 2007-ben végzett a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán, mérlegképes könyvelői szakvizsgával rendelkezik, és a versenyszférából érkezett a minisztériumhoz. Szakmai felkészültsége megfelelő, munkájával kapcsolatban semmiféle probléma nem merült fel."

2, Szőcs Géza
A kultúráért felelős államtitkár úr nyilatkozott a "Nevezzék át a Szabó Ervin Könyvtárat!" akcióval kapcsolatban. Csöppet önellentmondásosan: " "A könyvtár búcsúzzon el Szabó Ervin nevétől! Tegye le ezt a nevet, és nem kell feltétlen más nevet felvennie, mint amelyet már viselt". Azt mondta, nem híve annak, hogy a közintézményeknek vagy utcáknak a nevét az éppen aktuális kormányzati szándékoknak megfelelően változtatgassák.

3, Herczog Mária
Életbe lépett az "50 igazolatlan után nincs kp-ban családi", ami természetesen maximumra járatta a szociológusasszony emberjogi reflexeit, és elmondta, szerinte hogy kéne harcolni az iskolai hiányzások ellen. "Fel kell tárni a hiányzások valódi okait, és a probléma kezelésére felméréseken alapuló, komplex programot kell kidolgozni. E mellett meg kell győzni a helyi önkormányzatot és a lakosságot, bevonva az érintett szülőket, hogy mindenkinek fontos az érintett gyerekek iskolai sikeressége. Ehhez persze az is kéne, hogy az iskola el- és befogadó legyen, rugalmasan alkalmazkodjon a gyerekek szükségleteihez, és sokkal jobban megbecsüljék a felkészült és sikeres szakembereket."

4, Vasali Zoltán
A Progresszív Intézet vezető elemzője friss hús a palettán, de teljesen megérdemelten került a rutinos cápák közé. A képviselők korkedvezményes ám teljes összegű nyugdíjazását magyarázgatta faarccal. "A korrupciót próbálja visszafogni az ilyen „kivételezés".  A törvényalkotó célja ilyenkor az lehet, hogy a politikusnak ne kelljen a hivatalban töltött utolsó éveiben azon aggódnia, hogy nem tud majd megélni, és ezért kenőpénzt fogadjon el. Ha biztos lehet benne, hogy idős napjaiban sem szenved majd hiányt, kevésbé valószínű, hogy meg tudják  vesztegetni."

5, Groó Diána
A rendezőnő leforgatta a Vespa című filmet a 12 éves Orsós Laliról, aki kártyán nyer egy csokit, annak a papírjával pedig egy robogót, amit viszont Budapesten kell átvenni, így elindul a beregháti romatelepről a fővárosba. A 170 millióba kerülő film 70 millió forint állami támogatást kapott….Díjakat ugyan nyert, de csak 91-en nézték meg az első héten. Amolyan bölcsészművész munka lett. "Úgy éreztem, hogy nagyon óvatosnak kell lennem, mert nekem bármekkora is az empátiám innen Budapestről, nem tudom, hogy egy telepen hogyan zajlanak egy tizenkét éves kisfiú mindennapjai."

6, Demszky Gábor
Sky kapitány 2006.október 24-én, ‘céges’ levélpapíron, főpolgármesterként írt egy levelet
Gergényinek, hogy ő október 21-én összetalálkozott egy unszimpatikus motorskonvojjal, akik félelemkeltőek voltak, és elképzelhetőnek tartja, hogy a 23-i zavargásokban is részt vettek. A motorosokat beidézték a váci rendőrkapitányságra….majd az eljárást megszüntették ellenük.

Megosztás